Software

IN2 Grupa predstavila aplikaciju INsurance2

Pripremajući se za nastup na srpskom tržištu softvera u osiguranja sa svojom integrisanom aplikacijom INsurance2, a prema usvojenom marketinškom planu i planu promotivnih aktivnosti, IN2 Grupa je organizovala radni doručak s novinarima koji prate oblast finansijske industrije i informacionih tehnologija.

Novinarima su predstavljeni delatnosti i planovi IN2 Grupe, objavljena je vest da je umesto Predstavništva, IN2 registrovala novu firmu IN2 d.o.o. Beograd kao sedmu članicu IN2 Grupe, ali je težište ipak stavljeno na predstavljanje aplikacije INsurance2 namenjene podršci svim poslovnim procesima i svim vrstama osiguranja.

Analize su pokazale da u osiguravajućim društvima u Srbiji postoji potreba za moderno koncipiranom integrisanom aplikacijom za podršku svim poslovnim procesima i svim vrstama osiguranja, a naročito za podršku životnim osiguranjima. Osiguravajuća društva u najvećem broju slučajeva imaju neintegrisane aplikacije, često isporučene od različitih dobavljača ili razvijene na relativno starim informacionim tehnologijama i sa starim softverskim alatima. Slična je situacija i u zemljama u okruženju u kojima posluje IN2, ali je u nekima od njih proces uvođenja savremenih softvera započet ranije – rekao je domaćin doručka, Miroslav Savanović, direktor IN2 Beograd.

Osnovni kvalitet INsurance2 je integrisanost svih modula aplikacionog sistema tako da jednom unet podatak bilo gde u sistemu dostupan je u svim delovima sistema. Upotrebom rešenja INsurance2 osiguravajuća društva mogu da za svega 15 dana osmisle nov proizvod i sa njim izađu na tržište, da ubrzo po početku prodaje analiziraju rezultate i prate profitabilnost, kao i da upravljaju prodajnom mrežom – rekao je Dario Madžarević, direktor IN2 Koper –  i dodao da ovo značajno doprinosi uštedi vremena i efikasnosti poslovanja.

IN2 Grupa je već prisutna na srpskom tržištu sa aplikacijom INvest2 u penzijskim i investicionim fondovima i kastodi odeljenjima banaka, i kao implementator Oracle ERP rešenja e-Business Suite u Narodnoj banci Srbije. Osim najnovijih tehnologija, savremena softverska rešenja donose i savremeni način poslovanja i standarde kakve imaju EU i SAD (Solvency, Basel II, Sarban Oxley, ITIL). Većina ovih standarda su na ovim prostorima zasad na nivou preporuka, ali vreme njihove primene neminovno dolazi. IN2 pomno prati regulativu na tom planu i trudi se da ide ukorak s njom  – istaknuo je Ante Mandić, predsednik uprave IN2 Grupe.

Radnom doručku je, pored domaćina iz IN2 i predstavnika kompanije Oracle, prisustvovalo dvadesetak novinara iz pisanih i elektronskih medija s kojima će IN2 u nastavku promocije sarađivati. Doručak je organizovan u izuzetnom ambijentu restorana Majik, prvog design-in restorana u Beogradu koji predstavlja remek delo avangardne umetnosti sa potpisom Karima Rašida (Kareem Rashid) svetski poznate zvezde industrijskog dizajna.

Svaki detalj je kreiran sa pažnjom kao malo umetničko delo s atraktivnim eksterijerom i enterijerom. Ovaj umetnik  je stvorio fuziju jednostavnosti i kompleksnosti, maestralnu igru linija i boja, osvetljenje u snažnim, pozitivnim bojama koje emituju auru vedrine koja je delovala na većinu prisutnih.

Leave a Reply