Software

IN2 implementirao Oracle E-Business Suite u Narodnu banku Srbije

Novi sistem unapriediće poslovne procese te omogućiti bolju dostupnost i kvalitetnije korištenje informacija.

Isporukom licenci i implementacijom finansijsko-računovodstvenog sistema Narodnoj banci Srbije, kompanija IN2 modernizovala je postojeći informacioni sistem Banke prilagodivši ga njenim specifičnim potrebama. Novi sistem utemeljen je na Oracle E-Business Suite (EBS) finansijskim modulima automatizovaće poslovne procese vezane za računovodstvo, uz povećanje efikasnosti i standardizovanja postojećeg načina rada. Isporučeno rešenje koje čine web aplikacije zasnovane na Oracle tehnologiji, među vodećim su poslovnim rešenjima na tržištu.

Na projektu uvođenja Oracle E-Business Suite (EBS) rešenja, IN2 je uspešno sarađivao sa lokalnim partnerom SAGA Infotech na lokalizaciji proizvoda. Projekat implementacije trajao je godinu dana, a uporedno sa uvođenjem sistema u Banci su izvršene brojne promene. Neke od njih su bile uslovljene spoljnim okolnostima, poput primene novog kontnog plana, dok su neke preduzete da bi se maksimalno iskoristile mogućnosti savremenog ERP rešenja.

Ivanka Zadro, voditeljka projekta od strane IN2 napomenula je da je dugogodišnje iskustvo IN2 u razvoju i implementaciji informacijskih sistema, omogućilo Banci korišćenje savremenog svetskog rešenja prilagođenog njenim potrebama. Zadro je dodala da je poseban izazov bio integrirati EBS sa ostalim rešenjima Banke u jedinstveni informacioni sistem pri čemu je bila značajna uspešna saradnja sa IT timom Banke, ali i osobine EBS-a poput otvorenosti i fleksibilnosti. Najveći broj integracijskih tačaka usmeren je prema EBS Glavnoj knjizi koja predstavlja centralni repozitorujzm finanaijskih informacija Banke.

Novo rešenje prošireno je dodatnim funkcionalnostima kako bi se što više automatizovao procese specifične za poslovanje Narodne banke Srbije. U prilog automatizacije procesa govori i činjenica da je uvođenjem EBS-a smanjeno vreme potrebno za dnevnu obradu izvoda i zatvaranje perioda. Povećanje efikasnosti vidljivo je i kroz standardiziran način rada te samostalnu izradu različitih finansijskih izvještaja.

Firma IN2 dugogodišnji je Oracle certified solution partner te aplikacijski partner osposobljen za implementaciju Oracle-ovih aplikacija (Oracle EBS, Siebel, Hyperion). Vlastitim rešenjima i uslugama, među kojima je i implementacija Oracle EBS-a u kompanije Plinacro, Dalekovod i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje te učestvovanje u implementaciji EBSa u Hypo Leasing i francuski Asco Joucomatic, IN2 nastavlja učvršćivati poziciju kompanije na međunarodnom tržištu. Važno je naglasiti da je tokom uvođenja sistema u Narodnu banku Srbije, IN2 paralelno uvodio EBS u Hrvatsku lutriju čija je produkcija započela u martu ove godine.

Leave a Reply