Software

Na poslovno-stručnom skupu IN2 predstavio softversko rešenje INsurance2

U Privrednoj komori Beograda, Udruženje informatičke delatnosti i Udruženje finansijskih organizacija, organizovala su poslovno-stručni skup sa temom Business Intelligence (BI) sistemi za podršku poslovnom odlučivanju u sektoru osiguranja.

Ideja organizatora bila je da se na skupu predstave dva Oracle partnera koji imaju sopstveno core business i BI rešenje u industriji osiguranja. Izabrane su firme Parallel i IN2 kao jedan od najznačajnijih isporučilaca softverskih rešenja u osiguranju i investicionom bankarstvu u regiji. Direktor IN2 Beograd Miroslav Savanović izneo je podatke o prisutnosti IN2 u industriji osiguranja u Adriatik regiji, finansijskoj industriji u Srbiji, kao i javnom sektoru.

U kratkim crtama prezentovano je rešenje INsurance2 v.3 koje predstavlja rezultat petnaestogodišnje prisutnosti IN2 u industriji osiguranja, ali su posetioci mogli čuti da IN2 ima i BI rešenja za osiguranje kao i za druge oblasti kao što su: industrija fondova, ljudski resursi, veleprodaja realizovana u Oracle i Microsoft tehnologijama.

Skupu su prisustvovala 44 posetioca iz osiguravajućih društava, javnih preduzeća, IT firmi i državnih tela zainteresovanih za primenu BI rešenja u različitim industrijskim vertikalama. Zainteresovani posetioci dobili su odgovarajući promotivni materijal o IN2 i njegovim softveskim proizvodima.

BI konsultant Željko Lukić iz firme Parallel predstavio je BI Sistem za podršku poslovnom odlučivanju u sektoru osiguranja kao web orijentisanu aplikaciju zasnovanu na Oracle BI EE platformi i organizovanu u poslovno kontekstne module. Sistem omogućava hijerarhijsko organizovanje podataka iz više izvora i pruža jedinstven, logički prikaz podataka društva, standardizovane forme izveštaja, a za krajnji cilj ima „jednu verziju istine“.

Sistem nudi jednostavan i praktičan prikaz izveštaja i analiza i omogućava poslovnom korisniku maksimalnu fleksibilnost u njhovom korišćenju, čineći pri tom da relevantne poslovne informacije budu uvek na dohvat ruke. Poseban akcent stavljen je na tehnike i analize, koje nudi ovaj sistem (drill down, navigate, rank & share, ad-hoc, trend, komparacija vremenskih serija, what if, write back analiza), kao i dodatne funkcionalnosti izveštaja, alertinga i integracije sa MS Office sistemom.

Leave a Reply