Software

IN2 sa konzorcionim partnerima započeo projekat implementacije Oracle Hyperion Planninga i Hyperion Financial Managementa u Telekomu Srbija

Pre par meseci  označen je početak, za kompaniju Telekom Srbija strateški važnog projekta, implementacije aplikacija za planiranje, budžetiranje i konsolidaciju.

Telekom Srbija se odlučio za najpoznatije svetsko rešenje za planiranje i konsolidaciju Oracle Hyperion. Vrlo jak internacionalni tim, na čelu s IN2, sa velikim iskustvom u implementaciji ovog rešenja u telko industriji i brojni tim sa strane naručioca preuzeli su obavezu da realizuju ciljeve koje je pred projekat postavilo rukovodstvo kompanije Telekom Srbija.

Telekom Srbija

Telekom Srbija

Jedan deo projekta koji predstavlja i veći izazov jesu procesi planiranja i budžetiranja. Da bi se postavljeni cilj ostvario potrebno je ove procese značajno unaprediti, a u nekim segmentima i potpuno redizajnirati. Postavljeni cilj će se ostvariti implementacijom i potrebnim prilagođenjima modula Hyperion Planning.

Drugi deo projekta obuhvata implementaciju i prilagođenje modula HFM (Hyperion Financial Management) koji je namenjen za finansijsku i budžetsku konsolidaciju među vlasnički povezanim pravnim licima koji posluju u Srbiji i regionu.

Za integraciju s ostalim sistemima Telekoma i učitavanje podataka iz spoljnih  izvora, koristiće se Oracle Financial Data Quality Management modul.

Prva faza projekta bi trebala biti završena u aprilu 2014, a završetak projekta se očekuje krajem godine.

IN2 je Oracle platinum partner i među 6 Oracle specijalizacija poseduje specijalizaciju za Oracle EPM Hyperion na osnovu projekata u HT-u, Plivi i Telekomu Srbija.

Leave a Reply