Software

IN2 završio implementaciju informacionog sistema Invest2 u Triglav Investu Beograd

Na osnovu ugovora koji je IN2 s Triglav Investom potpisao 2009. godine, u planiranom roku i uspešno je završen projekat implementacije softvera INvest2 u Triglav Invest –  društvu za upravljanje investicionim fondovima a.d. iz Beograda.

PosleTriglav penzijski fondovi – društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom a.d. Beograd, Triglav Invest je drugo društvo iz Triglav Grupe koje je svoje poverenje poklonilo IN2 Grupi i njenom integrisanom informacionom sistemu INvest2 namenjenom za upravljanje finansijskom imovinom. Ovom implemantacijom, broj korisnika informacionog sistema INvest2 u Srbiji u okviru društava za upravljanje penzijskim, investicijskim fondovima i kastodi odeljenjima banaka povećan je na 11, a u Adriatik regiji na preko 35.

Ugovorom je definisano da IN2 isporuči 3 osnovna modula:
Aktiva – namenjen za upravljanje imovinom fonda i njeno svakodnevno vrednovanje
Pasiva – namenjen za upravljanje svim podacima o klijentima fonda uključujući i broj  investicionih jedinica
Finansije – namenjen za računovodstveno-finansijsko upravljanje poslovanjem više fondova i automatsko knjiženje, kao i dodatni modul
Provizioniranje – namenjen za upravljanje prodajnom agentskom mrežom koji je uključivao jedan algoritam za obračun provizija.

„Uprkos teškoj situaciji na finansijskom tržištu i pomeranju rokova početka projekta implementacije koje smo sami tražili, zahvaljujući sjajnoj ekipi IN2 projekat je izveden kvalitetno i u planiranom roku. Ostaje nam da se situacija na planu investiranja popravi pa da krenemo s radom” izjavio je prilikom potpisivanja zapisnika generalni direktor Triglav Investa Vladimir Vasić.

Potpisivanjem Zapisnika o isporuci dana 10.03.2010. godine, informacioni sistem je spreman za produkciju, a implementacija je uključivala testiranje i detaljnu obuku zaposlenih. Prelaskom u produkciju IN2 će započeti s održavanjem sistema i pružanjem korisničke podrške o čemu će biti potpisan poseban ugovor o održavanju.

Leave a Reply