infobip
Software

Infobip najavljuje nove investicije i po prvi put nastupa u Srbiji

Infobip, jedan od svetskih lidera u mobilnim klaud rešenjima širi poslovanje na teritoriji Srbije. Javno predstavljanje njihovih rešenja biće održano 18. aprila u toku Retail IT Sammit-a u Beogradu.

Infobip je svoje poslovanje započeo 2006. godine u malom istarskom gradu u Hrvatskoj. Par talentovanih IT stručnjaka se okupilo oko jedne ideje i kreiralo projekat virtuelne opštine. Taj projekat je posle 2 godine prerastao u internacionalni, multimilionski biznis baziran na naprednim mobilnim tehnologijama.

infobip

Sa rastom zaposlenih od preko 100% godišnje i intenzivnim proširenjem poslovanja i portfolija rešenja, Infobip će od sada svoje usluge direktno nuditi i na tržištu Srbije.

„Pre skoro 2 godine, Inofobip je u razvoj softverskog tima u Srbiji uložio znatne resurse. Naš tim u Beogradu je prevashodno radio ali i dalje radi na najsavremenijem rešenju direktnog mobilnog plaćanja (Direct Mobile Billing) koji nosi naziv Centili. Sada predstavništvo u Beogradu zapošljava 50-tak mladih stručnjaka i planiramo još intenzivnije zapošljavanje. Novitet je da ćemo prisustvo u Srbiji dodatno iskoristiti da direkno ponudimo naša inovativna rešenja zasnovana na mobilnom klaudu. Pre svega mislim na SMS notifikacije i tehnologije u službi marketinga, plaćanja direktno putem mobilnog telefona i puš notifikacije (push notifications)“, objašnjava Vladan Pajević, direktor Infobip Srbija.

Tokom Retail IT Summit-a u Beogradu, Infobip će približiti segmentu maloprodaje novitete u mobilnim tehnologijama i predstaviti njihovu praktičnu primenu u savremenom poslovanju. Objasniće na koji način SMS, mobilne aplikacije i puš notifikacije mogu povećati prihod u vreme krize i kako se mobilne tehnologije poput SMS-a mogu integrisati u m-commerc rešenja.

„Mobilne tehnologije sigurno predstavljaju novu mogućnost i najefikasniji kanal modernog marketinga. Svedoci smo eksplozivnog rasta broja pametnih telefona i taj trend će se još više ubrzati. Pored pametnih telefona, još jedan način da brendovi stupe u direktnu i neometanu komunikaciju sa svojim kupcima stvorili su tablet uređaji. Činjenica stoji – mobilni telefon je postao novi najbolji prijatelj svakog čoveka. Ako kompanija želi zadržati ili postati konkurenta,  prednosti koje omugućava  mobilna tehnologija u poslovanju ne mogu se ignorisati. U prilog tome govori i najnovije Džuniper istraživanje (Juniper research) koje navodi da će samo u ovoj godini maloprodajni segment u svetu potrošiti oko 28 milijardi dolara na kampanje u mobilnom marketingu. Ta cifra će se povećati na čak  55 milijardi do 2015. godine”, kaže Maja Perović, mandžer za odose sa javnošću kompanije Infobip.

„ Za sada, niko u Srbiji a ni u regionu nije uspeo samostalno napraviti rešenja koja će Infobip predstaviti maloprodajnim lancima i ostalom poslovnom sektoru u Srbiji. Korišćenje mobilnih rešenja u svakodnevnom poslovanju je apsolutna neophodnost. Naša rešenja, posebno SMS i puš notifikacije će pomoći maloprodajnim objektima da na najnoviji i najefikasniji način iskoriste moći mobilnih telefona i informišu kupce o raznim novitetima. Zamislite situaciju u kojoj možete ljudima koji priđu vašoj radnji ili tržnom centru automatski proslediti pomotivnu poruku, poziv na rasprodaju ili promotivni kod koji im omogućava popust ukoliko odmah posete radnju. “

Retail IT summit će se održati 18. aprila u hotelu Prestige u Beogradu. Očekuje se preko 150 posetilaca iz najpoznatijih domaćih i stranih maloprodajnih lanaca i predstavnika proizvođača a Infobip će biti na čelu IT kompanija koje predstavljaju svoja rešenja domaćem i regionalnom tržištu.

Leave a Reply