Software

Informatica dobila nagradu “Product of the Year 2007”

Kompanija Informatica, vodeći svetski proizvođač softvera za integraciju podataka, primila je u kategoriji integracije podataka prestižnu nagradu «Product of the Year 2007». Međunarodno priznati i specijalizirani portal za područje upravljanja podacima www.searchdatamanagement.com već nekoliko godina zaredom dodeljuje nagrade za informatička rešenja i inovacije.

Firma Poslovna inteligencija je regionalni distributer kompanije Informatica, koja se još jednom na svetskom tržištu pokazala kao vodeća kompanija na području softverskih rešenja za integraciju podataka.

U novoj verziji tehničke platforme (v 8.5), kombinacijom PowerCenter, PowerExchange i Data Quality proizvoda, Informatica je nadmašila jaku konkurenciju, uključujući i IBM. U verziji 8.5 sadržane su nove real-time mogućnosti poput Changed Data Capture. Radi se o funkcionalnosti koja omogućava korisnicima ažuriranje samo izmenjene ili dopunjene grupe podataka umesto celokupne baze. Kvalitetna real-time funkcija omogućava kompanijama pristup pravovremenim i pouzdanim podacima, što poslovanje čini brzim i konkuretnijim.

Nova verzija platforme takođe uključuje napredne funkcije za Data Quality, kao što su korisnički interfejs (Data Quality Dashboard) i mogućnost izveštavanja. Novi „asistent“ za pregled kvaliteta podataka, omogućava korisnicima samostalno pregledanje niskokvalitetnih zapisa, kako bi uvideli uticaj takvih podataka na finalne izveštaje te ukoliko je potrebno, pratiti podatke u finalnom izveštaju do samog izvora.

Regionalni distributer, Poslovna inteligencija jedan je od najuspešnijih distributera Informatice u Europi. Uz već završene projekte (Tisak, PBZ Card, Telekom Slovenija) u toku su implementacije dva velika projekta u telekomunikacijskoj industriji u regiji, gde se koristi verzija Informatica Release 8.5.

Leave a Reply