Software

INFORMATICA PREUZELA VODEĆEG MDM DOBAVLJAČA SIPERIAN

Vodeći svetski dobavljač platformi za integraciju podataka kompletira portfelj proizvoda akvizicijom vodećeg dobavljača za infrastrukturu za upravljanje matičnim podacima

Firma Informatica, vodeći svetski nezavisni proizvođač softvera za integraciju podataka objavila je da preuzima firmu Siperian, vodećeg svetskog dobavljača za infrastrukturne sisteme za upravljanje matičnim podacima (MDM – Master Data Management) za 130 miliona dolara.

Informatica je na svetskom tržištu prepoznata kao inovatorska i vodeća firma na području softvera za integraciju podataka i softvera za kvalitet podataka. Analitička kuća Gartner je svrstava u vodeći kvadrant i opisuje njene proizvode kao vodeću nezavisnu platformu za integraciju podataka i upravljanje kvalitetom podataka.

“Akvizicija Siperiana će proširiti tržišnu prisutnost Informatica platforme i na celovite MDM sisteme” rekao je Sohaib Abbasi, chairman and CEO, Informatica. “Informatica Data Integration i Data Quality platforma ima brojne reference u integracijskim delovima uspešnih MDM projekata. Kada spojimo ono što već odavno imamo sa Siperian platformom, nameravamo postati svetski tržišni lider u kategoriji MDM sistema.“

MDM sistemi omogućavaju jedinstven i holističan uvid u temeljne poslovne subjekte, koje uobičajeno nazivamo matičnim podacima, poput klijenata, dobavljača, proizvoda ili lokacija. Uspešni MDM projekti omogućavaju poboljšanje operativne efikasnosti, veću lojalnost klijenata i bolje udovoljavanje regulatornim zahtevima.

Prema izveštaju Forrester Researcha, 49% velikih svetskih firmi planira implementaciju ili proširenje svojih MDM sistema (“Trends 2009: Master Data Management”,, October 2009). Ukupne investicije u infrastrukturne MDM sisteme u svetu će iznositi milijardu dolara, uz rast od 20% godišnje.

Siperian je višestruko nagrađivani pionir MDM softverskog tržišta, kojeg analitičari smeštaju među lidere i vizionare na tržištu. Siperian platforma je multidomenski MDM koji omogućava upravljanje matičnim podacima bilo koje vrste. Kroz web-interfejs konfiguraciju i rad sa sistemom su jednostavni, a do kvalitetnih rezultata se dolazi brzo. Ugrađene metrike za pouzdanost omogućavaju poslovnim korisnicima poverenje u vlastite podatke.

Siperian MDM platformu koristi više od 60 klijenata širom sveta uključujući vodeće firme u finansijskom i farmaceutskom sektoru poput Pfizera ili Bank of America. Studija provedena na 400 MDM projekata od strane Aberdeen Group, pokazala je da firme koje se oslanjaju na Siperian MDM platformu postižu do 50% bolje poslovne rezultate u zadržavanju korisnika i cross-sell rezultatima u poređenju sa firmama koje su implementirale neka druga rešenja.

Regionalni distributer, firma Poslovna inteligencija je jedan od najuspešnijih distributera Informatice u ovom delu Europe. Informatica platformu u našoj regiji trenutno koristi više od deset firmi, od kojih vredi da se istaknu: T-Hrvatski Telekom, Vipnet, Agrokor, Tisak, PBZ Card, Telekom Slovenije i Crnogorski Telekom.

„Veliko nam je zadovoljstvo što unutar Informatica familije proizvoda sada imamo i celovito MDM rešenje, što smo i mi i naši korisnici već duže vremena priželjkivali. Celokupni MDM sistem baziran na Informatica platformi će omogućiti našim postojećim i budućim korisnicima iskorišćavanje postojeće investicije, smanjenje troškova kao i bržu realizaciju MDM projekata.“, izjavio je Dražen Oreščanin, direktor strategije i razvoja Poslovne inteligencije povodom akvizicije.

Leave a Reply