Software

IPT rešenje po meri poslovnih potreba Čačanske banke

Poslovanje Čačanske banke, kao i svake druge finansijske institucije, u velikoj meri zavisi od pouzdanosti i bezbednosti telekomunikacionog sistema koji koristi. Banke danas posluju u veoma kompetitivnom okruženju i moraju imati vrhunske komunikacione i IT sisteme da bi ispunile kako postojeće potrebe, tako i strateške ciljeve.

Osnovni motiv Čačanske banke za prelazak na IP telefonsko rešenje bila je potreba da se smanje troškovi poslovanja, a da se istovremeno povećaju produktivnost i kvalitet usluga. Iz tog razloga su se za pomoć obratili kompaniji Algotech, vodećem integratoru rešenja za korporativnu telefoniju u Srbiji.

„Implementacija rešenja je započeta početkom 2008. i ukupno je trajala godinu dana. U tom periodu, kompanija Algotech je instalirala opremu na centralnoj lokaciji u Čačku, kao i na još 24 različite lokacije širom Srbije ”, rekao je Slobodan Petrović, menadžer prodaje u kompaniji Algotech Srbija.

„Veoma smo zadovoljni zato što probnog perioda praktično nije bilo, jer je kompletno rešenje počelo perfektno da funkcioniše odmah nakon instalacije”, rekao je Milan Delić, direktor IT sektora u Čačanskoj banci.
Novi sistem omogućio je zaposlenima da primaju i šalju fax poruke sa svojih računara, kao i da se loguju na bilo koji IP telefon i da ga personalizuju, dodeljujući mu svoj broj, lični set-up i imenik. Na primer, rukovodioci koji prisustvuju sastancima u drugim poslovnicama banke, mogu da se loguju na IP telefon u sali za konferencije i preslušaju govorne poruke, kao da su u sopstvenoj kancelariji. Takođe, mogu direktno učestvovati i u donošenju odlukaputem video konferencijskog poziva, što im omogućava da brže odgovore na hitne poslovne zahteve.

IPT rešenje omogućilo je uštede u gotovo svim domenima, od implementacije, upravljanja i održavanja do telefonskih usluga. Spajanje voice i data mreže i korišćenje manjeg broja priključaka ka javnoj telefonskoj mreži značajno je snizilo troškove, a IP infrastruktura je obezbedila jednostavnije i brže podešavanje kao i dodavanje novih korisnika.
Zahvaljujući činjenici da su sve poslovne jedinice povezane u jedan jedinstveni sistem IP rešenja su značajno umanjila telefonske troškove, pre svega zahvaljujući smanjenju broja međugradskih poziva. „Pre uvođenja ovog sistema Čačanska banka je za ostvareni saobraćaj u fiksnoj mreži izdvajala skoro 8.040.000 RSD godišnje, odnosno između 240.000 i 360.000 RSD po filijali. Danas, i pored ublažavanja restrikcija pri pozivanju, uspeli smo da snizimo troškove za 80%. Lako se vidi da se ulaganje u ovakvo rešenje veoma brzo isplati”, rekao je Milan Delić.
“Iz više razloga, IPT je tehnologija budućnosti koja je dostupna danas, a pozitivni rezultati ove tranzicije su poznati već neko vreme. Uštede u poslovanju su značajne, a klijenti su zadovoljniji jer je usluga brža i efikasnija“, zaključio je Slobodan Petrović.

Leave a Reply