Software

IT projekat za osam zemalja

Jednom od najvažnijih klijenata preduzeća S&T Turkey, kompaniji Vestel Germany, pruža se usluga „bez granica“ i podrška u usvajanju SAP softverskog paketa.

Firma Vestel Germany (VESEG) je osnovana septembra 1995. godine kao drugi ogranak turske kompanije Vestel Group. Firma se bavi uvozom, prodajom, distribucijom i pružanjem usluga u oblasti elektronskih uređaja i bele tehnike u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Osim svoje robne marke SEG, Vestel Germay je uključena i u proizvodnju delova za druge kompanije, a njeni proizvodi se trenutno mogu naći u preko 20.000 prodavnica.

Pored preduzeća Adidas, Bosh, BP, JPMorgan Chase i West LB, Vestel Germany predstavlja jednog od najznačajnijih kljenata kompanije S&T Turkey i poznata je kao veoma otvorena za nove tehnologije.

Primena SAP-a u osam zemalja

S&T Turkey pruža usluge ugradnje i održavanja, podrške za sisteme, servisiranja tokom i nakon garantnog roka, upravljanja projektima i tehničke podrške u srodnim oblastima kao što su umrežavanje, sigurnost i operativni sistemi. Pružene usluge uključuju savetovanje, implementaciju i razvoj u oblasti poslovnog softvera za preduzeća (ERP, SCM, CRM, SRM, DMS, itd.) kao i upravljanje poslovnim softverskim sistemima, instalacijom i infrastrukturnim uslugama, upravljanje službama za pomoć klijentima, centre za podršku, oporavak od havarija, obuku i savetovanje za kontinuitet u poslovanju.

Uslovi za S&T u Turskoj bili su veoma zahtevni: Vestel Germany nameravala je da implementira SAP projekat u osam evropskih zemalja istovremeno, iako su poslovnice u svakoj zemlji imale poseban softver koje su koristile u poslovanju. Prema rečima Ramazana Acikgoza, menadžera S&T Turkey, „Klijenti su želeli da konačno posluju na jednobrazan, usaglašen način. Zato je Vestel Germany-ju bio neophodan univerzalni softver sa otvorenom arhitekturom“. Instalacija softvera je imala za cilj da osigura preciznu i efikasnu kontrolu nad troškovima, kao i svođenje troškova IT-ja na minimum.

„Skoro svi ogranci Vestela sa predstavništvom u Turskoj, uključujući i ruski ogranak, zatražili su našu pomoć oko realizacije svojih SAP projekata“, kaže Acikgoz. „Umešnost naših stručnjaka je svakako naša prednost, kao i to da je S&T zaista internacionalna kompanija!“

Prvi pilot projekat je sproveden za samo 3 meseca u Nemačkoj, a planirano je da u preostalih sedam zemalja isti projekat bude sproveden u roku od 2 godine. Nemački projekat (zasnovan na softveru German Best Practices V1.603) predstavlja prvo uvođenje paketa SAP Best Practices (SAP-ove najbolje prakse) kako za Vestel, tako i za S&T Turkey. Naredne verzije će biti bazirane na SAP Best Practices prilagođenoj svakoj zemlji ponaosob. „Izabrali smo S&T kao kompanije koja nudi IT rešenja zbog naše dugogodišnje saradnje, iskustva S&T-ja sa Vestel proizvodima i procesima, prisustvu S&T-ja na svetskom nivou, njihovog iskustva u implementaciji SAP-a, kao i zbog S&T-jevog istorijata kvalitetnih usluga. Ubeđeni smo da će S&T, sa svojim bogatim iskustvom u pružanju usluga u oblasti resursa i podrške, dati snažan podstrek našem izlasku na svetsko tržište“, objašnjava Hamza Cihan Sari, šef informacionih tehnologija u firmi Vestel Zorlu Group.

Leave a Reply