kaspersky
Software

Još jedno priznanje za Kaspersky Internet Security 2013

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da je proizvod Kaspersky Internet Security 2013, bezbednosno rešenje za kućne računare, zauzeo vodeće mesto na testiranju pod nazivom antivirusna zaštita kućnih računara, koje je od aprila do juna 2013. godine sprovela nezavisna ekspertska organizacija Dennis Technology Labs.

Rešenje kompanije Kaspersky Lab je ostvarilo nivo efikasnosti od 97 odsto, čime je sa 388 bodova od mogućih 400 nadmašilo sve svoje rivale na testiranju. Prema rezultatima testova, proizvod Kaspersky Internet Security 2013 se ubraja u kategoriju AAA, koja predstavlja najvišu lestvicu u klasifikaciji organizacije Dennis Technology Labs.

kaspersky

Efikasnost bezbednosnih rešenja je testirana na osnovu sposobnosti da reaguju na pretnje u realnom vremenu, kao i da pronađu i blokiraju pretnje tokom antivirusnog skeniranja. Takođe, u obzir je uzet i broj lažnih uzbuna. Rezultati su pokazali da je proizvod Kaspersky Internet Security 2013 propustio samo jednu pretnju (dok je konkurencija u proseku propustila 5,7) i pogrešno prijavio samo jednu opasnost (naspram proseka od 3.5).

Sva rešenja su se tokom testiranja suočila sa relativno malim skupom od 100 pretnji. Stručnjaci iz organizacije Dennis Technology Labs su izabrali najhitnije uzorke zlonamernih programa koji su u trenutku testiranja bili aktuelni u realnom svetu.

„Nagrada organizacije Dennis Technology Labs je posebno priznanje za kvalitet naših bezbednosnih rešenja i njihove sposobnosti da se uhvate u koštac sa hiljadama poznatih, ali i novih pretnji. Rezultati testova potvrđuju efikasnost naših proizvoda u realnim uslovima, na šta smo ponosni“, rekao je Nikita Švetsov, tehnološki direktor kompanije Kaspersky Lab.

Ovo je drugo po redu priznanje u četiri meseca koje je organizacija Dennis Technology Labs dodelila proizvodu Kaspersky Internet Security. Rešenje kompanije Kaspersky Lab je takođe proglašeno najboljim nakon testiranja u maju 2013. godine.

Sažetak rezultata testiranja bezbednosnih rešenja za kućne računare je dostupan na sajtu organizacije Dennis Technology Lab.

Leave a Reply