Software

Još jedno priznanje za Sophos na Linux platformi

Virus Bulletin magazin je upravo objavio detalje sa poslednje sprovedenog komparativnog testa. Test je sproveden na Red Hat Enterprise Linux 5.2 platformi. Na testu je Sophos uspešno detektovao sve viruse na slobodi bez i jedne lažne uzbune i time je i zaslužio još jedno priznanje – VB100 nagradu.

Ovaj put, Virus Bulletin je primenio novi format testiranja. U pitanju je RAP (“Reactive and Proactive”) testiranje. Ideja je da zainteresovani čitaoci mogu dobiti više informacija o mogućnostima sigurnosnog softvera, pogotovo kako proizvod reaguje na malvere sa kojima se najčešće susrećemo danas. Kao što i samo njegovo ime kaže, RAP testiranje ide i dalje od testiranja reakcija i ide na testiranje heuristike i generičke tehnologije koja se bazira na predviđanju novih pretnji. Drugim rečima, proaktivno testiranje demonstrira kako proizvodi za zaštitu štite svoje korisnike od zlonamernog koda koji još nije viđen u njihovim laboratorijama.

Više o RAP testiranju možete pročitati u članku objavljenom u februarskom izdanju Virus Bulletin-a. Neophodno je besplatno se registrovati na web sajtu pre čitanja članka .

Kompletan izveštaj o sprovedenom komparativnom testiranju i rezultatima proizvoda za zaštitu, možete pogledati na Virus Bulletin web sajtu.

Leave a Reply