kaspersky
Software

Kaspersky Anti-Virus 2013 dobio Advanced+ ocenu

Kompanija Kaspersky Lab objavila je da je njen antivirus program Kaspersky Antivirus 2013 nagrađen prestižnom najvišom Advanced+ ocenom od strane nezavisne laboratorije za testiranje, AV-Comparatives. Ocena je dodeljena na osnovu rezultata testa detekcije zlonamernih softvera, koje je sprovedeno u martu 2013. godine.

kaspersky

Test labaratorije AV-Comparatives proverio je koliko efikasno popularni proizvodi za bezbednost detektuju zlonamerne datoteke, prilikom standardnog skeniranja računara sa pristupom stabilnoj internet vezi. Kaspersky Anti-Virus 2013 učestvovao je u testu detekcije datoteka, zajedno sa 19 drugih antivirus rešenja vodećih proizvođača.

Proizvodi su morali da skeniraju više od 136,610 malicioznih datoteka, a Kaspersky Anti-Virus je detektovao 99.2 odsto od ukupnog broja pretnji. Takođe, tokom skeniranja sumnjivih ali nezaraženih datoteka, rešenje kompanije Kaspersky Lab dalo je samo šest netačnih rezultata. Ostali proizvodi su, u proseku, dali preko 15 netačnih rezltata. Netačni rezultati su glavni razlog zbog kog konkurentni proizvodi sa sličnim rezultatima detektovanja nisu ocenjeni najvišom ocenom Advanced+. U situacijama u stvarnom životu, netačni rezultati mogu prouzrokovati poteškoće korisnicima koji koriste bezbedne aplikacije, jer su greškom detektovane kao zlonamerne.

„Rezultati testa laboratorije AV-Comparatives još jednom su dokazali da antivirus proizvodi visokog kvaliteta, ne samo da moraju biti sposobni da detektuju što više pretnji, nego i da efektno odrede koje su datoteke i aplikacije bezbedne. Ovo je jedini način da se uspostavi ravnoteža između pouzdane zaštite i iskustva u korišćenju”, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirus istraživanja u kompaniji Kaspersky Lab.

Ovo nije prvi put da je kompanija Kaspersky Lab visoko rangirana od strane stručnjaka laboratorije AV-Comparatives. U oktobru 2012. godine ovaj proizvod je dobio Advanced+ ocenu prilikom sličnog testiranja. U novembru 2012. godine Kaspersky Antivirus 2013 zauzeo je prvo mesto u kategoriji uklanjanja virusa. Tokom 2012. godine, proizvodi kompanije Kaspersky Lab dobili su čak osam Advanced+ ocena.

Leave a Reply