kasoersky
Software

Kaspersky Endpoint Security for Business korporativno bezbednosno rešenje

Kaspersky Endpoint Security for Business korporativno bezbednosno rešenje pruža dublju zaštitu i besprekornu mogućnost upravljanja IT sektorom opterećenim sajber kriminalom i promenljivim poslovnim zahtevima

Kompanija Kaspersky Lab danas je predstavila novu generaciju poslovnih bezbednosnih rešenja dizajniranih da pomognu preduzećima u prevazilaženju najnovijih izazova prilikom postizanja bezbedne, efikasne mreže. Kaspersky Endpoint Security for Business, nova vodeća bezbednosna platforma namenjena preduzećima, napravljena je da pruži najbolju zaštitu od naprednih zlonamernih programa i naprednog sajber kriminala, ali dizajnirana takođe da se bori protiv još jednog zajedničkog neprijatelja IT bezbednosti – kompleksnosti. Kaspersky Endpoint Security for Business je prva prava bezbednosna platforma izgrađena od samog temelja, koja nudi kombinaciju duboke zaštite, efikasnosti i besprekorne fleksibilnosti.

kasoersky

Nove realnosti  IT sektora

Osnovna misija IT administratora nije se mnogo promenila, ali postoji više prepreka u obavljanju poslova. Organizacije svih veličina suočavaju se sa ovim izazovima, ali mala i srednja preduzeća imaju i dodatne prepreke: nedostatak resursa i ekspertize za upravljanje ovim novim zahtevima.

 

Pored svakodnevnog sofisticiranog napada virusima na targetirana preduzeća, IT administratori se sada moraju izboriti sa novim kompleksnostima koje obuhvataju:

 

•Pametne telefone i tablete koji se koriste za pristup mreži kompanije iz bilo kojeg mesta u svetu,

• Zaposlene koji žele da koriste svoje mobilne uređaje i računare za obavljanje posla

• Poverljive podatke koji se slobodno kreću unutar mreže kompanije ili van mreže preko laptopa ili USB diskova

• Pronalaženje i krpljenje nedostataka u korisničkim aplikacijama i operativnim sistemima

 

Ove nove tehnološke realnosti ostavljaju IT administratore da se bore sa bezbednosnim izazovima, i u većini slučajeva, primorani su da procene, kupe, instaliraju i upravljaju novim alatima za svaki pojedinačni scenario. Nove alatke kao što su upravljanje mobilnim uređajima, upravljanje pečevima, šifrovanje podataka i još puno toga mogu biti formirane zajedno upotrebom postojećih antivirus tehnologija, ostavljajući IT administratore sa mrežom koja je složenija za upravljanje.

 

Šta je novo i poboljšano u platformama Kaspersky Endpoint Security for Business

Novi izazovi organizovanog sajber kriminala i veliki rast upotrebe ličnih uređaja među zaposlenima čine zaštitu poslovnih podataka težom nego ikada. Da bi se pojednostavila IT zaštita firmi svih veličina, bezbednosna platforma Kaspersky Endpoint Security for Business obezbeđuje veliki broj novih i poboljšanih tehnologija koje omogućavaju IT administratorima da nadgledaju, kontrolišu i štite svoju mrežu.

  • Mobilna zaštita i upravljanje uređajima – proizvodi kompanije Kaspersky Lab omogućavaju administratorima obezbeđivanje i zaštitu podataka, čak i na ličnim smart telefonima i tabletima zaposlenih. Mobilna endpoint zaštita može biti raspoređena na daljinu kroz centralizovani Mobile Device Management (MDM).

 

  • Šifrovanje podataka – Štiti pojedinačne fajlove, foldere, ili ful-diskove, sa Advanced Encription Standard (AES) 256-bitnim šifrovanjem kako bi bilo osigurano da informacije ostanu bezbedne u slučaju slučajnog gubitka ili krađe uređaja. Nova tehnologija šifrovanja kompanije Kaspersky Lab takođe može biti sprovedena na periferne uređaje, prenosive diskove, fajlove i foldere, i transparentna je za korisnike i aplikacije, dok je prikazivanje podataka nedostupno sajber kriminalcima.

 

  • Endpoint kontrolni  alati – Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business dizajnirana je da kontroliše korišćenje aplikacija kroz politike i dinamičan vajtlisting. Administratori takođemogu prilagođavati politike u vezi sa prenosivim uređajima za skladištenje, USB uređaje za skladištenje i štampače, i stvoriti on-device veb politike koje omogućavaju korisnicima da pretražuju Internet bezbedno bilo na korporativnoj mreži bilo kod kuće.

 

  • Upravljanje sistemom – niz novih sistemskih alata za konfiguraciju, razvoj i upravljanje obuhvaćenih platformom Kaspersky Endpoint Security for Business čine dugotrajne IT zadatke poput instalacije operativnog sistema, mrežnog inventara, rezervisanje sistema, daljinsku administraciju, konrolu mrežnog prijema (NAC ) i upravljanje licencama bržim i manje složenim. Automatsko skeniranje ranjivosti i peč menadžment obezbeđuje korisnicima i administratorima svakodnevnu potpunu obaveštenost o kritičnim bezbednosnim izloženostima.

 

  • Sva upravljanja bivaju obavljana iz bezbednosnog centra Kaspersky Lab Security Center – moćne administrativne konzole koja objedinjuje sve aspekte Kaspersky Lab krajnje tačke, fajl server i zaštitu virtuelne infrastrukture pod jednim „staklenim zvonom“

 

  • Vodeći anti-malver u industriji – dokazani spoj proaktivnih metoda i metoda zasnovanih na klaudima za detekciju zlonamernih programa kompanije Kaspersky Lab korisnike obaveštava onajnovijim pretnjama koje otkriva naš tim stručnjaka. Izvanredne performanse proizvoda kompanije Kaspersky Lab tokom nezavisne procene u 2012. donele su kompaniji neke od najviših priznanja u industriji. U svom izveštaju učinka sa kraja godine, kompanija AV-Comparatives dodelila je kompaniji Kaspersky Lab najveći ukupan rezultat u svom testiranju za „Proizvod godine”,drugu godinu uzastopnoAV-Test je takođe dodelio Nagradu za najbolju zaštitu i Nagradu za najbolju popravku u 2012. platformi Kaspersky Endpoint Security.

 

Rezultati analize svih testova nezavisnih firmi sprovedenih u poslednjih nekoliko godina, uključujući i testove kompanija AV-ComparativesAV-test i drugih, pokazuju da kompanija Kaspersky Lab konstantno ostvaruje najvišu stopu otkrivanja zlonamernih programa, zauzimajući jedno od top 3 mesta u više od 80 odsto testova, što je više od 20 odsto frekventnije od sledećeg najbližeg konkurenta.

 

Prilagođen i uklopljiv sa vašim potrebama

Posao IT administratora je izgradnja i održavanje mreže koja omogućava svojim radnicima da budu produktivniji. Ta mreža treba da bude dovoljno stabilna da nikada ne dođe do kraha ali dovoljno agilna da obuhvati najnovije tehnologije i uređaje, i da funkcioniše u okviru budžetskih ograničenja menadžmenta. Ali, dok su ovi ciljevi konzistentni u kompanijama svih tipova, ipak ne postoje dve organizacije koje su potpuno iste. Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business izgrađena je na osnovu potreba malih i srednjih preduzeća, nudeći vrhunske tehnologije zaštite, bez potrebe za novim sredstvima budžeta ili radnom snagom koja njome treba da upravlja.

 

Dostupna za kupovinu danas u specijalizovanim paketima za preduzeća svih veličina, platforma Kaspersky Endpoint Security for Business jeste jedinstvena platforma koju su inženjeri kompanije Kaspersky Lab stvorili iz jedne kodne osnove, koja pruža zaštitu na način koji drugi sigurnosni proizvodi ne mogu. Kroz JEDNU platformu, JEDNU konzolu, i po JEDNOJ ceni, IT administratori mogu da nadgledaju, kontrolišu i štite sve sisteme i krajnje tačke u mreži, bilo da je u pitanju računar koji se nalazi u hodniku, ili virtuelna mašina u drugoj kancelariji, ili izgubjeni smart telefon bilo gde u zemlji .

 

Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business dostupna je u sledećim osnovnim konfiguracijama, koje su modularne i podložne proširivanju u cilju zadovoljavanja budućih potreba:

 

  • Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business: Core – osnova nagrađivane i moćne Kaspersky lab antimalver zaštite i fajervola radnih stanica, kojom biva upravljano putem intuitivne administrativne konzole – Kasperski Security Center. Za kupce koji žele samo najbolji postojeći antimalver, ovo je rešenje.

 

  • Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business: Select – obuhvata zaštitu Workstation i File Server, kontrolu aplikacija sa dinamičkim vistlingom, kontrolu uređaja, i veb kontrolu. Takođe, obuhvata i rešenje mobilne zaštite koje se sastoji od endpoint agenta bezbednosti i upravljanja mobilnim uređajima (MDM).

 

  • Platforma Kaspersky Endpoint Security for Business: Advanced – obuhvata sve tehnologije verzije KESB Select, uz dodatak za šifrovanje i alate za upravljanje sistemima. Ako vašeposlovne potrebe obuhvataju i daljinsko razvrstavanje, upravljanje pečevima i skeniranje ranjivosti, KESB Advanced jeste rešenje za vas.

 

  • Platforma Kaspersky Total Security for Business – vodeći proizvod koji obuhvata dodatnu zaštitu sa uključivanjem infrastrukturnog nivoa zaštite za veb, mejl i servere za saradnju. Od krajnje tačke sve do internet mrežnog prolaza, sve to možete zaštititi proizvodom kompanije Kaspersky Lab.

 

Mnogi od ovih bezbednosnih tehnologija i tehnologija IT efikasnosti takođe su dostupne za kupovinu pojedinačno pod nazivom Targetirana rešenja. Ove individualne ponude omogućavaju preduzećima da osmisle sebi prilagođene zaštitne šeme, koristeći po potrebi Kaspersky Lab tehnologije na određenim tačkama širom svoje mreže.

Leave a Reply