kav
Software

Kaspersky Endpoint Security for Business prevazišao sve Zero-day pretnje

Proizvod Kaspersky Endpoint Security for Business pokazao je savršene bezbednosne performanse u dvomesečnom testiranju organizacije AV-Test za period maj-jun 2013. godine. Proizvod, koji štiti IT infrastrukturu kompanija, uspešno je odbio sve napade uključujući i one koji iskorišćavaju otvorene slabosti pouzdanih aplikacija.

Redovna i pouzdana blokada nadolazećih napada su osnovni kriterijumi za procenu kvaliteta jednog bezbednosnog proizvoda. Testovi su nedavno posebnu pažnju posvetili sposobnosti za suprotstavljanje napadima koji uključuju ranjivosti uređaja. Ovi bezbednosni propusti omogućavaju sajberkriminalcima da zaobiđu konvencionalne bezbednosne mehanizme bazirane na potpisu i zaraze računare.

kav

Tokom dva meseca, od maja do juna 2013. godine, organizacija AV-Test je ocenila devet različitih rešenja namenjenih zaštiti IT infrastrukture kompanija. Rešenja su rangirana na osnovu svoje sposobnosti da zaustave zlonamerne napade, svoje jednostavnosti i još mnogo toga. Proizvod Kaspersky Endpoint Security for Business je postigao vrhunski rezultat od 6 bodova za karakteristike zaštite. Uspešno je blokirao 100 odsto simuliranih napada koje su odabrali stručnjaci za sastavljanje testova, karakterističnih po tome što koriste otvorene ranjivosti aplikacija. Samo još jedan takmičar u testu je takođe dostigao najveći rezultat.

Prilikom skeniranja zaštićenog sistema, proizvod kompanije Kaspersky Lab je pokazao samo četiri lažne uzbune, dok je prosečan rezultat za konkurentne proizvode bio 21. Ukupno gledano na rezultate testiranja, proizvod Kaspersky Endpoint Security for Business je na poziciji među najboljih tri, postigavši ukupno 15 bodova.

„Verujemo da je ključna karakteristika bilo kog vrhunskog bezbednosnog rešenja sposobnost da zaštiti računare u korporativnim okruženjima od svih vrsta sajber pretnji, uključujući i one koje iskorišćavaju nesanirane ranjivosti u legitimnim softverima. Drago nam je da proizvod kompanije Kaspersky Lab možemo da vidimo u grupi od tri najuspešnija proizvoda u novoj analizi organizacije AV-Test“, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirusna istraživanja kompanije Kaspersky Lab.

Proizvod Kaspersky Endpoint Security for Business je u više navrata osvojio visoke ocene od renomiranih stručnjaka za IT bezbednost. Tokom zime 2013. godine stručnjaci organizacije AV-Test su proglasili proizvod kompanije Kaspersky Lab liderom među proizvodima za bezbednost kompanija. U maju 2013.godine, proizvod je pokazao potpunu efikasnost u testiranju časopisa Virus Bulletin.

Leave a Reply