kaspersky
Software

Kaspersky Endpoint Security for Windows trijumfovao na testiranju Dennis Technology Labs

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da je Kaspersky Endpoint Security for Windows, bezbednosno rešenje za kompanije, osvojilo prvo mesto na nezavisnom testiranju pod nazivom Antivirusna zaštita za preduzeća, koje je od aprila do juna 2013. sprovela organizacija Dennis Technology Labs.

Namena testa je bila da pokaže koliko efikasno antivirusni proizvodi otkrivaju i blokiraju sjaber-pretnje, kao i da se uporede sposobnosti različitih bezbednosnih rešenja koja su trenutno na tržištu. Kompanija Kaspersky Lab je bila jedna od četiri velike kompanije koje se bave rešenjima za bezbednost poslovnih računara koje su učestvovale na testu.

kaspersky

Prema oceni organizacije Dennis Technology Labs, proizvod Kaspersky Endpoint Security for Windows je zauzeo prvo mesto, čime je sa 388 bodova od mogućih 400 dostigao efikasnost od 97 odsto.

Stručnjaci su u testu koristili set od 100 zlonamernih linkova koji predstavljaju realne pretnje, one koje se u stvarnom životu mogu naći tokom testiranja.

„Ovaj test pokazuje da čak i sa relativno malim uzorkom od 100 pretnji postoji značajna razlika u performansama između antivirusnih programa. Najvažnije od svega je što testovi ilustruju ovu razliku koristeći realne pretnje koje napadaju prave računare u vreme testiranja“, naveli su stručnjaci organizacije Dennis Technology Labs u sažetku rezultata testiranja.

Mnogi timovi stručnjaka koriste šire setove zlonamernih uzoraka od onih koje koristi organizacija Dennis Technology Labs. Ovakva metoda daje više detalja o veličini „baze znanja“ određenog proizvoda, ali bogata antivirusna baza podataka ne garantuje i potpunu sigurnost. Velike baze često sadrže zastarele tipove zlonamernih programa, koji se retko sreću i koji su odavno uneti. Takvi testovi pokazuju da određeno rešenje može da detektuje zlonamerni program, ali ne odražavaju njegove sposobnosti da pruži adektvatnu zaštitu.

„Prema našem mišljenju, odluka organizacije Dennis Lab da koristi ograničen, ali veoma aktuelan izbor zlonamernih linkova je odličan način da se pokaže prava delotvornost rešenja. Ostale laboratorije za testiranje antivirusnih programa često daju visoke ocene rešenjima koja mogu da blokiraju milion zlonamernih objekata, ali nemajući u vidu malu verovatnoću da se mnogi od ovih problema vide u stvarnom svetu. Pored toga, takvi proizvodi mogu dozvoliti da se nove pretnje provuku i tako razore IT infrastrukturu kompanija. Iz tog razloga se metodologija organizacije Dennis Technology Labs izdvaja od ostalih često korišćenih pristupa antivirusnim testiranjima“, rekao je Oleg Išanov, direktor sektora za antivirusna istaživanja kompanije Kaspersky Lab.

Dennis Technology Labs nije prva nezavisna ekspertska organizacija koja je dodelila nagradu za Kaspersky Endpoint Security. Maja 2013. godine, KESB rešenje je pokazalo stoprocentne rezultate na testiranju VB100, a u januaru je osvojilo prvo mesto na testu instituta AV-Test.

Leave a Reply