kapsersky
Software

Kaspersky Internet Security 2013 odličan na MRG Effitas testu

Proizvod kompanije Kaspersky Lab postigao je uspešnost od 100 odsto u blokiranju velikog spektra zlonamernih aplikacija pripremljenih za test

Kaspersky Internet Security 2013 za privatne korisnike je dobio najveću ocenu na MRG Effitas testu simulacije realne zaštite za Q1 2013. Ovo rešenje je detektovalo i blokiralo 100 odsto pretnji sa kojima je bilo suočeno na testu.

Tokom testiranja, stručnjaci su procenjivali sposobnosti antivirus rešenja da detektuju i blokiraju opasne viruse. MRG Effitas eksperti namerno su odabrali uzorke virusa sa kojima običan korisnik često dolazi u kontakt dok je na Internetu.

kapsersky

Stručnjaci ove ugledne kompanije izabrali su uzorke virusa sa najopasnijim pretnjama. Test uzorci sadržali su različite vrste backdoors programa (programa koji mogu da kontrolišu računare daljinski), finansijske zlonamerne programe (softver dizajniran za krađu informacija vezanih za finansije), ransomware programe (zlonamerni programi sa integrisanom rootkit funkcijom) i druge opasne vrste virusa. Testiranje je sprovedeno na računarima koji koriste Windows 7 SP1 32 bit. Ovi računari su takođe sadržali paket popularnih aplikacija čije slabe tačke hakeri redovno napadaju.

Performanse proizvoda Kaspersky Lab upoređivane su sa 16 drugih popularnih bezbednosnih rešenja. Kaspersky Internet Security 2013 blokirao je svih 585 pretnji napravljenih za testiranje, dobivši najveću nagradu MRG Effitas – 5 zvezdica. Još samo dva rešenja su na testiranju pokazala ovakav rezultat.

„Dobijanje najviše MRG Effitas ocene je vredno dostignuće, ali što je još bitnije, ovi rezultati testa su pokazatelj kvalitetnog Kaspersky Internet Security 2013 rešenja zaštite. Bilo koji program koji obavlja fnkciju zaštite na Internetu mora biti u stanju da efikasno štiti korisnika od realnih i opasnih pretnji kao što su backdoors programi, virusi koji napada finansijske podatke, ransomware, rutkiti itd. Proizvod koji ovo ne može da obezbedi teško da se može nazvati bezbednosnim rešenjem”, rekao je Oleg Ishanov, direktor Istraživačke jedinice za antiviruse u kompaniji Kaspersky Lab.

Kaspersky Internet Security 2013 nastavlja da osvaja nagrade na brojnim nezavisnim testovima simulacije realne zaštite. U maju i aprilu, proizvodi su pokazali impresivnu efikasnost na sličnim testovima sprovedenim od strane nezavisne AV komparativne laboratorije. Kaspersky Internet Security 2013 takođe dobija pohvale i od drugih test laboratorija kao što su as AV-Test.orgMatousec.com i drugih.

Leave a Reply