Software

Kaspersky Lab proglašen „liderom“ Gartner Magic Quadrant testiranju

Kaspersky Lab je proglašen “liderom” od strane Gartner 2014 Magic Quadrant istraživanja platformi za zaštitu endpoint uređaja po treću godinu za redom*. Kasperski Lab smatra da ovo najnovije priznanje kompanije Gartner još jednom potvrđuje status kompanije kao vrhunskog proizvođača rešenja za zaštitu endpoint uređaja.

 

kaspersky
Gartner Magic Qadrant je godišnji izveštaj o istraživanju tržišta na osnovu kompleksne analize platformi zaštite endpoint uređaja 18 proizvođača IT bezbednosnih rešenja. Može se koristiti kao reper za kompanije koje žele da procene proizvođače i proizvode u industriji IT bezbednosti, a može i da igra važnu ulogu u preduzećima prilikom donošenja odluke o kupovini antivirusnog softvera na globalnom nivou.

Gartner procenjuje proizvođače u dve kategorije: “kompletnosti vizije” i “sposobnost izvršenja”. “Kompletnost vizije” obuhvata 8 kriterijuma za ocenjivanje: razumevanje tržišta, marketing strategija, prodajne strategije, strategije ponude, poslovni model, strategija vertikale/industrija, inovacije i geografska strategija. ” Kriterijumi „sposobnosti izvršenja” uključuju faktore kao što su ukupna održivost proizvođača, tržišni odziv/rezultat, operacije, izvršenje prodaje/cene, izvršenje marketinga i iskustva korisnika.

Magic Quadrant kategoriše učesnike istraživanja u četiri grupe: ” lideri”, ” izazivači”, ” vizionari” i “igrači niše”. ” Lideri ” pokažu izbalansiran napredak i trud u kategorijama izvršenja i vizije. Nivo njihovih sposobnosti u naprednoj zaštiti od malvera, zaštiti podataka i/ili funkcijama upravljanja postavlja nivo za sve proizvode na tržišt , i oni oblikuju tok industrije. Kasperski Lab je uključen u ovu grupe treću godinu za redom na osnovu ovih kriterijuma. Kompanija je nastavila da poboljšava svoju poziciju na grafikonu i bila je postavljena kao druga koja je ostvarila najbolje rezultate u kategorijama ” kompletnosti vizije ” u odnosu na ostale kompanije u delu „Lideri“ istraživanja Magic Quadrant.

Vodeći proizvod kompanije Kaspersky Endpoint Security for Business – prepoznato je of poslovnih i IT lidera kao rešenje koje ne samo da pruža brzu i preciznu detekciju malvera, nego poseduje i integriše brojne alatke za upravljanje klijentom u jednoj konzolj za upravljanje. Neke od ovih funkcija upravljanja bezbednosti obuhvataju analizu ranjivosti, upravljanje pečevima, inventar aplikacija, kontrolu aplikacija, MDM, i centralizovano upravljanje fajlovima na nivou enkripcije celog diska , sa autentikacijom pre podizanja sistema za hard diskove i prenosive uređaje.

Komentarišući nedavno ovo ostvarenje, Nikolaj Grebennikov, glavni tehnološki direktor kompanije Kaspersky Lab, rekao je: ” Naša ambicija je da stvorimo sigurno i bezbedno sajber okruženje pružajući vrhunsku zaštitu našim klijentima, i verujemo da je naše najnovije rangiranje unutar Gartner Magic Quadrant testiranja potvrda da smo na pravom putu. Ovo je veliki uspeh za nas i mislim da pokazuje da naša dugoročna strategija investiranja u tehnologije i stručnosti nastavlja da odlične rezultate. Veoma je ohrabrujuće da vidimo da su naši napori priznati od strane vodećih istraživača IT tržišta. “

Leave a Reply