kaspersky
Software

Kaspersky Lab sa partnerima prilagođava strategiju nastupa na novim tržištima

Više od 70 partnera kopmpanije Kaspersky Lab iz istočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Latinske Amerike okupilo se u Kijevu početkom juna 2013. godine na petoj regionalnoj konferenciji partnera posvećenoj novim tržištima. Baš kao u trci Formule 1 (Kaspersky Lab je dugogodišnji partner Ferarijevog tima Formule 1), ovaj sastanak partnera predstavlja svojevrsni pit-stop, odnosno priliku da ažuriramo naše planove i ciljeve, učvrstimo timski duh i krenemo u akciju sa novim elanom.

Kaspersky Lab je svoje partnere oduvek smatrao integralnim delom velikog internacionalnog tima kompanije i upravo njima pripisuje veliki deo svog uspeha na svetskom IT tržištu. U skladu sa tim, kompanija pomno prati lokalne projekte i inicijative, ostavljajući partnerima slobodu da realizuju sopstvene poslovne planove i pomažući im da maksimalno iskoriste prilike za razvoj. U kijevskom “pit-stopu” razgovaralo se o nekoliko ključnih pitanja kao što su udruženi marketing, novi projekti, vrhunski proizvodi i usluge sa namerom da se partnerima pruži podrška da ostanu na vodećem položaju u odnosu na konkurenciju.

kaspersky

Na sastanku je posebna pažnja posvećena strategiji kompanije Kasperski Lab i partnera u korporativnom sektoru koji predstavlja ključnu oblast razvoja na novim tržištima. Kaspersky Lab je trenutno treća kompanija po veličini kada je reč o prodaji zaštite za korporativne korisnike u makro regionu; u narednom periodu kompanija i partneri planiraju da učvrste poziciju brenda na svim novim tržištima. Kaspersky Lab će svojim korporativnim korisnicima osim nove, integrisane Kaspersky Security for Business platforme ponuditi i čitav niz specijalizovanih usluga koje pružaju zaštitu od specifičnih sajber pretnji.

Pored razgovora o trenutnom stanju i budućim planovima, Kaspersky Lab je iskoristio priliku i da pohvali partnere koji su postigli izuzetne uspehe u 2012. godini. Westcon Security iz Južnoafričke Republike proglašen je za partnera godine. Nagrada za najbolji projekat dodeljena je firmi GMS, našem partneru iz Ekvadora, za njihov rad na zaštiti onlajn uplata u najvećim bankama regiona uz pomoć Secure Payment tehnologije. Firma KABTEL iz Makedonije dobila je nagradu za najbolju inicijativu godine budući da su na listu Kaspersky Lab klijenata uspeli da dodaju jednu od podružnica kompanije Deutche Telecom. Delta International Communication iz Saudijske Arabije imao je najveći porast prodaje u 2012. godini, dok je najbolje rezultate u prodaji ostvarila turska kompanija InfoNet. Konačno, za najbolje početnike godine izabrana je firma Comztek iz Južne Afrike.

“Analogija sa pit-stopom savršeno odgovara našoj petoj konferenciji sa partnerima. Poput trkačkog tima u kome se timski duh stavlja na probu u ključnim trenucima hitnih popravki i pregleda automobila, i mi smo se sastali i fokusirali se na osmišljavanje ’trkačke strategije’ i budućih ciljeva. S obzirom na to da smo prilagodili planove, definisali ključne prioritete i odredili pravac u kome ćemo razvijati posao, sa sigurnošću možemo da očekujemo dugoročan i održiv rast. Uveren sam da sa tako jakim timom partnera na tržištima u razvoju možemo da realizujemo sve naše projekte i postignemo značajne rezultate“, izjavio je Garry Kondakov, šef prodaje i marketinga u Kasperski Lab-u, sumirajući utiske sa konferencije u Kijevu.

Leave a Reply