hp_proliant_servers
Software

Kaspersky Lab upravlja razvojem novih proizvoda pomoću HP-ovog rešenja

HP Project and Portfolio Management rešenje omogućavaju timu za istraživanje i razvoj da precizno raspoređuje resurse

HP objavljuje da je kompanija Kaspersky Lab, vodeći svetski proizvođač bezbednosnog softvera, odabrala rešenje HP Project and Portfolio Management (PPM) za upravljanje projektima u svom odeljenju za istraživanje i razvoj. HP PPM povećava efikasnost upravljanja resursima, timom, projektima i ponudom novih proizvoda.

Kaspersky Lab antivirus tehnologije štite više od 300 miliona korisnika širom sveta, uključujući velike korporacije i državne institucije, kao i mala i srednja preduzeća. Kompanija radi u preko 100 država, ima lokalne kancelarije u 29 zemalja, i preko 2.300 zaposlenih. Uz globalni rast poslovanja, odeljenju za istraživanje i razvoj kompanije Kaspersky Lab bilo je potrebno da centralizuje upravljanje projektima radi dodeljivanja aktivnosti i resursa, uz bolju kontrolu rasporeda projekata.

„Naš tim za istraživanje i razvoj se tri puta uvećao poslednjih godina i danas ima preko 800 zaposlenih, što je prirodno dovelo do veće kompleksnosti upravljanja projektima“, kaže Nikolay Grebennikov, tehnički direktor i šef odeljenja za istraživanje i razvoj, Kaspersky Lab. „HP PPM sistem daje nam potpuno transparentan uvid u upravljanje ljudskim resursima, što je izuzetno važno zbog toga što kompanija ima prilično kompleksnu matričnu organizacionu strukturu. HP PPM nam omogućava da odluke donosim brzo, na svim nivoima, sve do upravnog odbora.“

HP PPM omogućava da Kaspersky sprovodi više tehnoloških projekata istovremeno i da priprema sveobuhvatne nedeljne izveštaje o napretku ključnih zadataka, sa detaljima njihove usklađenosti sa planom raspodele resursa. Tim za istraživanje i razvoj sada može da „smesti“ zaposlene iz raznih odeljenje u zajednički rezervoar resursa koji se potom dele između različitih projekata.

HP PPM predstavlja efikasan skup alata za analiziranje poslovne vrednosti svih projekata vezanih za razvoj novih proizvoda i unapređivanje postojećih. Menadžment kompanije Kaspersky Lab sada može ostvariti uvid u poslovnu vrednost određenog projekata na osnovu objektivnih podataka, proceniti mogućnosti za njegovu implementaciju, i odabrati projekte najvišeg prioriteta na osnovu neophodnih resursa. Ne samo da HP PPM upravlja zavisnostima i raspoređuje vreme i resurse između projekata, već omogućava i kreiranje preciznih razvojnih mapa za narednih 18 meseci.

„Velika je čast raditi sa međunarodnim IT liderom kakav je Kaspersky Lab“, rekao je Andrei Kutukov, direktor, HP Software, HP Russia. „Nadamo se da će implementacija rešenja HP PPM pomoći kompaniji da postigne najbolje rezultate i pokaže IT tržištu neophodnost implementiranja sličnih rešenja radi uspostavljanja kompetitivnijeg poslovanja.

Leave a Reply