kaspersky
Software

Kaspersky PURE 3.0 za zaštitu računara, finansijskih podataka, lozinki, fotografija i još mnogo toga

Kompanija Kaspersky Lab najavila je novu verziju svog vodećeg proizvoda za zaštitu računarskih korisnika – Kaspersky PURE 3.0 Total Security. Kaspersky PURE 3.0 nudi sve što je korisnicima potrebno u okviru bezbednosnog paketa za računare, uključujući i bezbednost internet bankarstva, upravljanje lozinkama, i onlajn podršku, pruža maksimalnu zaštitu za korisnike i obezbeđuje njihove onlajn aktivnosti i digitalnu imovinu preko matične mreže računara.

Potpuna bezbednost i maksimalna zaštita računara

Prema studiji koju je uradila kompanija 0+K Research tokom 2012, kada je otkriveno da 77 odsto korisnika redovno kupuje onlajn, lako je zamisliti koliko transakcija biva obavljano svakodnevno, ali i koliko brojeva kreditnih kartica dospeva u ruke sajber kriminalaca.

kaspersky

Prema prosečnim vrednostima dobijenim pomoću bezbednosne mreže Kaspersky Security Network tokom 2012, oko 70 odsto fišing i-mejlova na prevaru upućuju žrtve da posete zlonamerne sajtove prilikom čega sajber kriminalci pokušavaju da ukradu njihove bankovne akreditive. Pored toga, prema istim tim podacima, više od 5.000 sajtova svakodnevno je ugroženo, uključujući i popularne bankarske i šoping sajtove. Antivirusno rešenje Kaspersky PURE 3.0 opremljeno je jedinstvenim i efikasnim nizom tehnologija koje štite korisnike od bilo kojeg oblika sajber napada.

Mnogi ljudi čuvaju važna fizička dokumenta, novac i porodične uspomene u sefovima otpornim na vatru u svojim domovima, ali šta je sa informacijama koje se nalaze na njihovim računarima? Korisnici tokom godina sakupljaju sličnu dragocenu digitalnu imovinu na svojim računarima – kao što su fotografije, muzika ili pravna ili finansijska dokumenta – tako da bi bilo poželjno da svom digitalnom identitetu i imovini pružimo onoliko zaštite koliko je to moguće, ali i da sačuvamo rezervne kopije zbog sigurnosti. Kaspersky PURE. 3.0 zaštita deluje poput trezora, čamca za spasavanje, ličnog telohranitelja za sve stvari koje se nalaze na računarima ili koje su korisnici razmenjivali.

Evo nekih inovativnih tehnologija zaštite koja su obuhvaćena u novom rešenju Kaspersky PURE 3.0:

Tehnologija Safe Money

Sajber kriminalce, kao krajnji cilj, interesuje samo jedna stvar: novac. Internet pruža ovim modernim prevarantima nove načine za krađu, tako da Kaspersky PURE 3.0 uključuje i nove načine za obezbeđivanje zaštite. Koristeći novu Safe Money tehnologiju, Kaspersky PURE 3.0 potvrđuje da su svi sajtovi koji zahtevaju bankarske usluge, plaćanje, ili informacije o kupovini originalni, tako da korisnici ne mogu biti uhvaćeni u zamku odavanja ličnih podataka na lažnim sajtovima.

Pomoću bezbednosnih sertifikata i provere reputacije sajta, Safe Money proverava autentičnost sajta, a zatim automatski pokreće siguran veb pretraživač kako bi ponudio dodatnu zaštitu od zlonamernih programa mreži. Za još veću zaštitu, Safe Money takođe uključuje novu Secure Keyboard tehnologiju, koja osigurava da informacije za prijavljivanje ne budu snimljene pomoću keylogging softvera.

Secure Keyboard režim će se automatski aktivirati kada neko otvori bankarski sajt ili sajt za plaćanje ili u trenutku kada se ukucava lozinka na bilo kojoj veb stranici. Nijedan drugi bezbednosni softver ne nudi isti nivo zaštite novca svojih korisnika, kao Kaspersky Lab, koji je nagrađenPečatom odobrenja istraživačke organizacije MRG Effitas za hermetičku finansijsku sigurnost podataka na kraju 2012.

Tehnologija Online Password Manager

Lozinke su značajan način za kontrolisanje informacija koje čine identitet neke osobe, što čini ključnim obezbeđivanje snage i složenosti lozinki. U proseku, korisnici interneta imaju najmanje pet naloga zaštićenih lozinkama koje koriste različite kombinacije znakova i simbola kako bi se bezbedno prijavili. Često je teško zapamtiti i organizovati više lozinki.

Kaspersky Lab trezor onlajn lozinki omogućava korisnicima da skladište sve svoje informacije za prijavljivanje u jednom sigurnom sefu, koji može biti sinhronizovan sa više računara, umesto da nose spisak lozinki sa sobom na papiru, ili koriste iznova podatke za svako prijavljivanje. Ako korisnici žele da stvore najbezbednije moguće lozinke, Kaspersky Password Manager će kreirati neverovatno sofisticiranu lozinku umesto njih, i dalje je sačuvati u cloud sistemu tako da lozinku nije potrebno učiti napamet.

Tehnologija Online Backup

Sa toliko bitnih dokumenata, fotografija i informacija koje se nalaze na računarima korisnika, važno je pripremiti se za fizički gubitak, oštećenje ili krađu računara.

Kaspersky PURE 3.0 sada nudi integrisanu Online Backup funkciju, omogućavajući korisnicima da automatski naprave rezervne kopije svojih fajlova onlajn preko prethodno kreiranog naloga na Dropbox servisu. Kada su rezervne kopije fajlova napravljene, korisnici će moći da im pristupe sa bilo kojeg računara sa internet vezom.

Tehnologija Automatic Exploit Prevention

Mnogi od softverskih programa koje svakodnevno koristimo mogu lako biti eksploatisani i pretvoreni u delotvornu polaznu tačku sajber kriminalaca. Ovi česti programi, kao što su Adobe Acrobat, Java i drugi, mogu sadržati određene ranjivosti koje nisu popravljene od strane stvaraoca softvera, odnosno korisnika koji odsutno klikću “ignore” opciju kada je zatraženo instaliranje ispravke softvera.

Ukoliko ove ranjivosti ostanu nenadogradjene, sajber kriminalci mogu koristiti te rupe za dobijanje pristupa računaru korisnika. Nova Kaspersky Lab Automatic Exploit Preventiontehnologija predviđa i blokira ove vrste napada čuvajući programe instalirane na računaru i prateći ih kako bi uočili njihovo potencijalno čudno ponašanje. Ako program pokuša da obavi neuobičajene ili neovlašćene aktivnosti, ova tehnologija blokira potencijalno zlonamernu radnju.

Tehnologija Parental Controls

Roditelji nisu uvek svesni toga šta deca rade dok su na računaru, što može biti zabrinjavajuće. Sa Kaspersky PURE Parential Control tehnologijom, korisnici će biti sigurni da su njihova deca su potpuno zaštićena pomoću vodećih bezbednosnih Kaspersky Lab funkcija i filtera. Roditelji mogu blokirati pristup neprikladnim sajtovima, postaviti vremensku granicu upotrebe interneta i onemogućiti da važne informacije, kao što su adrese ili brojevi kreditnih kartica, budu podeljene sa prijateljima na Facebook-u ili Twitter-u. Ako dete ima svoj kompjuter, roditelji mogu da ga nadgledaju i njime upravljaju putem podešavanja Parential Control sa svog računara preko centralnog upravljanja.

Kao dodatak funkcijama uključenim u Kaspersky PURE 3.0, korisnici su u mogućnosti da lako upravljaju bezbednošću više računara iz jednog, centralnog računara. Koristite PC clean-up alate da omogućite svim sistemima povezanim sa Kaspersky PURE 3.0 da rade neometano, ili pokrenite skeniranje virusa, ažuriranje i podršku sve iz jednog računara.

Zaostavština nagrađivane zaštite

Kaspersky PURE 3.0 je zasnovan na temeljima nagrađivane tehnologije Kaspersky Lab Premium Security, koju su hvalili razni stručnjaci. Kaspersky Lab linija proizvoda za zaštitu kućnih korisnika učestvovala je u više od 50 nezavisnih testova tokom 2012, a zauzela je prvo mesto u polovini. Više informacija o nagrađivanim rezultatima možete naći ovde.

 

Naime, posle osvajanja prestižne nagrade „Proizvod godine“ od nezavisne organizacije za istraživanje AV-Comparatives u 2011, kompanija Kaspersky Lab ponovo je postigla najbolji rezultatdrugu godinu zaredom. Pored toga, Dennis Labs, nezavisna organizacija za istraživanje posvećena ponovnom kreiranju realnih situacija sa zlonamernim programima, testirala je osam proizvoda vodećih kompanija za zaštitu. Od mogućih 300 poena, zaštita Kaspersky Internet Security 2012 postigla je skoro savršenu ocenu od 298 poena i time potvrdila prvo mesto i osvojila AAA rejting Dennis Lab kompanije, najviši rang koji kompanija dodeljuje, i titulu „Najbolja kućna anti-virus zaštita“. Trenutna verzija, Kaspersky Internet Security 2013, na kojoj se temelji bezbednosni softver PURE 3.0, nudi još bolju detekciju svih vrsta zlonamernih programa, uključujući i najsloženije uzorke.

Leave a Reply