Software

Kaspersky Lab predstavio Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Lab je predstavio novi Kaspersky Small Office Security – bezbednosno rešenje namenjeno preduzećima sa manje od 25 zaposlenih. Ovo rešenje obuhvata nove funkcije koje pomažu malim preduzećima da idu korak ispred modernih bezbednosnih izazova sa najnovijom Kaspersky Lab antivirus tehnologijom, koja je veoma jednostavna za korišćenje, tako da ne zahteva da vlasnici kompanija budu IT eksperti.

kaspersky

Prema procenama IDC, postoji više od 75 miliona preduzeća širom sveta koja posluju sa manje od 10 zaposlenih. Ova „veoma mala preduzeća“ će poslovati sa obrtom u milionima, ako ne i milijardama dolara u 2014. Ipak, ovaj segment je tradicionalno zapostavljen od strane prodavaca rešenja za IT bezbednost, koji ne nude proizvode specifične za ovaj tip preduzeća. Kao rezultat, vlasnici preduzeća su prisiljeni da koriste proizvode namenjene običnim korisnicima, koji ne zadovoljavaju njihove poslovne potrebe na adekvatan način ili koriste verzije za velike kompanije koje su komplikovane za korišćenje i tako plaćaju za bezbednosne funkcije koje oni nikada neće koristiti. Vlasnici malih preduzeća mogu da pronađu vredne informacije, video snimke i savete za odabir pravog bezbednosnog rešenja na internet stranici Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com/protectmybusiness

 

Kaspersky Small Office Security je dizajniran tako da odgovara isključivo potrebama malih preduzeća, kombinujući moćnu zaštitu od sajber kriminala sa onim što malim preduzećima treba da bi opstala u globalnoj ekonomiji. Ono što je najvažnije je to što je Kaspersky Small Office Security veoma lak i jednostavan za instaliranje i korišćenje, i što nudi neverovatnu vrednost za svoju cenu i za vreme utrošeno na administraciju. Ova jednostavnost omogućuje vlasnicima kompanija da se opreme zaštitom svetske klase, a da ostanu posvećeni upravljanju svojih kompanija.

 

Noviteti koje donosi Kaspersky Small Office Security

 

Kompanija Kaspersky Lab je potvrdila svoju posvećenost malim preduzećima 2010. godine sa svojom prvom samostalnom verzijom Kaspersky Small Office Security. U industriji se po prvi put pojavilo celovito bezbednosno rešenje napravljeno specijalno za kompanije u nastajanju i razvoju. Kompanija Kaspersky Lab je nastavila da poboljšava i usavršava svoje ponude u poslednjih nekoliko godina, što joj je donelo mnogo nagrada od strane nezavisnih žirija i istraživanja, kao što su Dennis Technology Labs u 2012 i 2013. Zapravo, u poslednjem izveštaju Dennis Technology Labs, u oktobru 2013. godine, Kaspersky Small Office Security je rangiran kao najprecizniji i najefikasniji antivirus program za mala preduzeća, daleko ispred svoje konkurencije. Napravljena na istoj, nekoliko puta nagrađivanoj platformi, poslednja verzija Kaspersky Small Office Security obuhvata nekoliko novih funkcija, i mnoštvo tehnološke nadogradnje i poboljšanja, obuhvatajući:

 

  • Safe money za zaštitu bankarstva preko interneta – automatsko aktiviranje dodatnih nivoa zaštite kada korisnici sprovode finansijske transakcije na mreži – preduzeća sada mogu da plaćaju račune, kupuju i da pristupe finansijskim podacima na internetu bez straha. Kaspersky Lab nagrađivana Safe Money tehnologija automatski aktivira potpuno bezbezdan web pretraživač kad god korisnici posećuju finansijske sajtove, kao što su servisi za elektronsko bankarstvo i plaćanje računa preko interneta. Safe Money pretraživač onemogućuje neautorizovanim programima da se pokrenu i obezbeđuje podatke na ekranu, tako što ih štiti od „key-loggers” i „screen-capture” virusa. Safe Money će takođe potvrditi da su korisnici konektovani na autentični sajt i pružiće važeću potvrdu odbrane of „fišing” upada i neprestano će motriti na konekciju, da bi osigurao sve informacije od napada sajber kriminalaca.

 

  • Poboljšana podrška mobilnim uređajima – Mala preduzeća nisu imuna na izazove zaštite mobilne radne snage i na izazove rastućih BYOD trednova. Kaspersky Small Office Security sada obuhvata i podršku za Android tablete i za smart telefone, tako što oprema ove uređaje mnoštvom antivirusa, bezbednim web pretraživanjem i kontrolom privatnosti. Što je najvažnije, ovi uređaji će sada imati najnoviju Kaspersky Lab tehnologiju protiv krađe, dozvoljavajući tako zaposlenima da pronađu izgubljene mobilne uređaje, ili da na daljinu izbrišu podatke sa ukradenih mobilnih uređaja.

 

  • Automatic Exploit Prevention – Ova jedinstvena tehnologija sprečava sajber kriminalce da iskorišćavaju slabe tačke koje nastaju u legitimnom softveru, poznatijim pod imenom „Zero Days”, i da tako pokrenu napade virusa. Proaktivno prateći ponašanje softvera koji se najčešće napada, kao što su Adobe ili Java, Automatic Exploit Prevention će zaštiti korisnike od neprikazanih upada i pobrinuće se da korisnici budu pod zaštitiom čak i ako najnovije ažuriranje programa nije još ni instalirano.

 

  • Password Manager – Veoma često, korisnici uzimaju šifre koje se lako pamte, ili koriste iste šifre za različite naloge, ili drže šifru napisanu na parčetu papira na svom stolu. Sa menadžerom šifri, zaposleni treba samo da zapamte jednu „master” šifru. Kaspersky Password Manager će sačuvati šifre u jednom kodiranom sefu i automatski će ukucati traženu šifru kada je to potrebno. On će takođe napraviti prilagođene šifre za sve nove naloge, tako da zaposleni neće biti u iskušenju da ponovo koriste već postojeće šifre i tako će omogućiti zaposlenima da naprave bezbednu prenosnu verziju svog kodiranog sefa sa šiframa na USB drajvu.

 

  • Online Backup – Mala preduzeća sada mogu automatski da sačuvaju svoje najvažnije podatke i to veoma bezbedno na cloudu ili na lokalnom hard disk serveru. Uz pojednostavljeni proces čuvanja podataka, mala preduzeća mogu da budu sasvim sigurna da će njihovi najvažniji poslovni planovi, finansijski podaci, i korisnički podaci ostati pristupačni, čak i u slučaju slučajnog brisanja ili kvara u opremi.

 

Glavni tehnološki rukovodilac u kompaniji Kaspersky Lab, Nikolay Grebennikov je izjavio: „Kaspersky Small Office Security je jedan od najboljih primera kako naša kompanija IT bezbednosnu zaštitnu tehnologiju dostavlja u jednom obliku, tako da i oni sa najskromnijim kompjuterskim znanjem mogu lako da se snađu. Skraćivanje procesa edukacije i vremena potrebnog za pokretanje je uvek bio prioritet za vlasnike malih preduzeća. Najnovija verzija Kaspersky Small Office Security može da se kupi tokom pauze za ručak i da se instalira u celom preduzeću do kraja radnog dana.”

 

Jednostavna zaštita i kontrola

Jedna od najvažnijih karakteristika Kaspersky Small Office Security je jednostavnost korišćenja, što čini ove tehnologije lako pristupačnim za vlasnike malih preduzeća. Demistifikovanjem funkcija kao što su kodiranje podataka i web kontrolna politika kroz wizard menije i opcije preko jednog klika, Kaspersky Small Office Security ističe prednosti politike web korišćenja, kodiranje podataka i centralnog upravljanja i stavlja sve to na raspolaganje preduzećima svih veličina.

 

  • Web menadžment polisa –  Vlasnici preduzeća sada mogu veoma lako da prilagode pristup sajtovima, društvenim mrežama i aplikacijama svakom pojedinačnom radniku. Ovo uključuje individualne sajtove ili čitave kategorije sajtova koje su klasifikovane od strane Kaspersky Small Office Security.

 

  • Kodiranje podataka i back up podataka – Ne samo da vlasnici preduzeća mogu automatski da bekapuju podatke na svakom računaru na već unapred određenim intervalima, nego sada mogu da podatke sa računara i podatke u back up skladištu zaštite moćnim kodiranim podešavanjima. Kodiranje podataka osigurava najosetljivije podatke u poslovanju – kao što su dizajn proizvoda i finansijski podaci korisnika. Tako oni nikada neće biti ugroženi pretnjama i krađom, neautorizovanim pristupima i slučajnim brisanjem.

 

  • Centralni menadžment – Sa bilo kog računara na mreži, vlasnici sada mogu daljinski da upravljaju bezbednosnim podešavanjima, na svakom korisničkom kompjuteru, zajedno sa dodatnim menadžerskim sposobnostima kao što su obnova licence, monitoring bezbednosnih podešavanja i još mnogo toga.

 

Kaspersky Small Office Security podržava do 25 licenci po preduzeću, što obuhvata PC licence (sve od Windows XP do Windows 8), fajl servere i Androd smart telefone i tablete. Svaka korisnička licenca obuhvata zaštitu jednog računara i jednog mobilnog uređaja, tako da preduzeća koja kupe zaštitu za 10 zaposlenih mogu da zaštite 10 kompjutera i 10 mobilnih uređaja. Kaspersky Small Office Security takođe podržava popularne Windows fajl servere, kao što su Windows Server 2008 R2; Small Business Server 2011 Essentials/Standard; i Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Kaspersky Lab će obuhvatiti i podršku za Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 kasnije u četvrtom tromesečju 2013.

 

Kaspersky Small Office Security je dostupan za kupovinu u podavnicama računarske opreme i u Kaspersky Lab e-prodavnici. Kaspersky Small Office Security može da se nađe kod lokalnih, autorizovanih Kaspersky Lab distributera, koji pružaju usluge asistiranja u vezi sa instalacijom i konfiguracijom, kao i podršku u budućnosti.

 

Leave a Reply