Software

“Ključ u ruke” rešenje uz Windows 8

Kompanija Microsoft je krajem oktobra lansirala svoj novi operativni sistem Windows 8 koji je doneo puno novina i poboljšanja. Za biznis korisnike novi Windows nudi opcije koje omogućuju veću mobilnost i produktivnost u pokretu. Biznis korisnici se mogu odlučiti za opcije kao što su Windows to Go, Direct Access, Branch Cache kao i unapređeni end-to-end sistem zaštite koji sadrži Bit Locker i App Locker, uz koji će podaci korisnika biti daleko bezbedniji nego do sada.

Za Microsoft je kod svakog lansiranja nove verzija Windows-a bila posebno važna saradnja sa partnerima, kako bi se poslovnim korisnicima ponudio zaokružen paket koji će im omogućiti da unaprede svoje poslovanje. Tako je i ovog puta, a kao dobar primer za to može poslužiti paket koji se od skora nudi u lancu prodavnica Win Win, a koji predstavlja plod saradnje Microsofta i lokalnih partnera u Srbiji, kompanija Alti i Logik. Paket je nemanjen manjim i srednjim kompanijama, i sadrži računar Altos Logik, Windows 8 i poslovno-knjigovodstveni program Logik FirmA. Sam računar je zasnovan na Intel platformi i opremljen je Dual Core procesorom, uz koji ide 4 GB sistemske memorije, hard disk kapaciteta 500 GB, DVD rezač, a treba pomenuti da računar poseduje COM i LPT portove namenjene povezivanju sa fiskalnim kasama i matričnim štampačima.

Ključnu stvar u ovom paketu predstavlja poslovni softver Logik FirmA. U pitanju je program za praćenje poslovanja malih i srednjih preduzeća, koji osim standardne evidencije o kupcima i dobavljačima, stanju robe na lageru, stanju bankovnih računa i blagajne, trenutnom PDV zaduženju i slično, poseduje i naprednije izveštaje i analize – koji je najprodavaniji proizvod, koji proizvod ima najveću razliku u ceni, ko je najbolji kupac, kolika je razlika u ceni u odabranom periodu itd. Ti izveštaji mogu predstavljati veliku pomoć korisnicima u povećanju efikasnosti svog poslovanja. Softver je inače veoma jednostavan za korišćenje i predstavlja alat koji će korisnika ubrzati u radu i ostaviti mu više vremena za sam posao kojim se bavi.
Važno je napomenuti da Logik tehnička podrška vodi brigu o svim korisnicima, a u samom programu postoji i detaljno uputstvo za korišćenje na koje se možete uvek pozvati. Pored osnovnog paketa postoje i dodatni moduli kao što je modul za finansijsko (dvojno) knjigovodstvo, modul za pogonsko knjigovodstvo (proizvodnja), modul za obračun zarada i slično.
Probna verzija ovog softvera, u trajanju od 30 dana, nalazi se preinstalirana na svim Windows 8 desktop računarima brenda Altos koji se mogu kupiti u WinWin radnjama širom Srbije. A za one koji se odluče za kupovinu trajne licence optimalna konfiguracija, koju smo pomenuli na početku priloga, sa Windows 8 operativnim sistemom i licencom ovog softvera može se kupiti po ceni od 49.999 din + pdv. Takođe, kupovinom ovog paketa stiče se pravo I na povlašćenu cenu Office 2010 Home / Business paketa.

Leave a Reply