Software

Kompanija Gowi donirala “Bibliotekar” softver beogradskoj školi

Predstavnici kompanija Gowi d.o.o i Narodne kancelarije predsednika Srbije posetili su u utorak osnovnu školu “Stevan Sinđelić“ u Beogradu, povodom donacije softvera Bibliotekar.

Softverska kompanija Gowi d.o.o iz Pančeva je u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Srbije, odlučila da donira softver Bibliotekar osnovnim školama u Srbiji, u želji da đacima i profesorima omogući inovativan i olakšan pristup školskim bibliotekama.

Softver Bibliotekar omogućava đacima da direktno od svojih kuća, on line, provere da li se knjiga nalazi u biblioteci ili je izdata, kada će biti vraćena, kao i da preuzmu elektronski format knjige. Đaci i profesori mogu da ostavljaju svoje komentare i razmenjuju mišljenja u vezi knjiga, a bibliotekari imaju preciznu elektronsku evidenciju o statusu svake knjige.

“Softver Bibliotekar predstavlja veoma korisnu i kvalitetnu inovaciju za našu školu, a sigurna sam da će ga profesori i đaci rado i često koristiti”, saopštila je direktorka osnovne škole “Stevan Sinđelić“ Nadežda Vukmirović.

Marketing menadžer kompanije Gowi Ivana Karalejić je izjavila da je cilj kompanije i Narodne kancelarije predsednika Srbije bio da kroz donaciju softvera Bibliotekar đaci dobiju priliku za svakodnevnu upotrebu i korist softverskih rešenja.

“Želimo da  softver pozitivno utiče na čitalačku kulturu đaka i bude podstrek profesorima za uvođenje inovacija u nastavi. Naše decenijsko internacionalno iskustvo potvrđuje da su inovacije osnov daljeg napredovanja, a to želemo da omogućimo našim najmađim”,  izjavila je Ivana Karalejić, posle obilaska osnovne škole „Stevan Sinđelić“.

Pored softverskog paketa osnovnoj školi „Stevan Sinđelić” kompanija Gowi je odlučila da,  u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Srbije, donira još četiri softverska paketa Bibliotekar osnovnim školama u Srbiji.

Softverski tim Gowi je osnovan 2000. godine u okviru kompanije Božić i sinovi, a od avgusta 2008. godine posluje kao nezavisna kompanija Gowi d.o.o. Svoje usluge već 10 godina uspešno plasira na tržište Velike Britanije i jedan je od najznačajnijih izvoznika znanja u regionu.

Gowi d.o.o pruža kompletnu uslugu kompanijama koje se odluče da investiraju i unaprede svoje poslovanje od asistencije u formulaciji ideje, preko biznis analize, dizajna sistema i razvoja softvera do pružanje podrške po isporuci softvera.

Kao Microsoft partneri, Gowi d.o.o svoja rešenja bazira na Microsoft platformi, a pružanjem usluga licenciranja aktivno učestvuje u podizanju svesti o neophodnosti zaštite autorskih prava i intelektualne svojine.

Kompanija Gowi je učesnik međunarodnog TAM programa pod pokroviteljstvom Evropske banke za obnovu i razvoj,  kao i učesnik BORA projekta „Obukom do zaposlenja“ i donator Centra za kulturu Pančevo.

Kompanija Gowi je dobitnik prestižnog SIEPA priznanja Izvoznik godine 2009. u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Leave a Reply