Software

Kompanija Kaspersky Lab osnovala međunarodni savetodavni odbor

Kompanija Kaspersky Lab je osnovala međunarodni savetodavni odbor, koji čine poznati stručnjaci za bezbednost, čija je uloga pružanje strateških saveta kompaniji na tržištu IT bezbednosti.

Savetodavni odbor čini sedam međunarodno priznatih stručnjaka u oblasti IT bezbednosti iz industrije, javnog sektora i akademskih krugova koji će osmisliti praktični vodič i uvid u strateške planove i prioritetne oblasti za razvoj kompanije. Novoformirani odbor je održao svoj prvi sastanak 11. februara 2014. godine kada je održan i godišnji Security Analyst samit.

multi-device-kaspersky

Howard A. Schmidt, bivši savetnik za sajber pitanja predsednika Buša i predsednika Obame je predsednik međunarodnog savetodavnog odbora, a njemu su se pridružili: Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, Baroness Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann i Whitfield Diffie. Godine iskustva članova odbora u poslovima sa vladom, međunarodnim i nacionalnim kreatorima politike i sajber strategije, kao i sa ljudima iz akademskih krugova, doneće kompaniji Kaspersky Lab veliku prednost.
„Spremnost ovog odbora da pruži strateške savete kompaniji Kaspersky Lab stavlja akcenat na njen dugoročni plan za uspostavljanje reputacije kao vodećeg IT stručnjaka sa transparentnim i otvorenim poslovanjem. Savremene sajber pretnje su globalni problem koji se ne može staviti u okvir geografskih granica; i zbog toga je naš odbor zaista internacionalan”, rekao je Howard A. Schmidt, predsednik odbora. Eugene Kaspersky, predsednik i izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab ne samo da je uspešan preduzetnik, već je jedan od najistaknutijih svetskih stručnjaka za bezbednost.

„Veliki je uspeh i velika je čast imati tako cenjene stručnjake u timu. Okupili smo ljude koji razumeju ozbiljnost i rasprostranjenost današnjih sajber problema bolje nego bilo ko drugi. Veoma smo počastvovani što su svi oni odlučili da se priključe kompaniji Kaspersky Lab i da doprinesu našoj borbi protiv sajber kriminala”, rekao je Eugene Kaspersky, predsednik i izvršni direktor kompanije. „Osnivanje ovog odbora je prekretnica za kompaniju, i logičan korak koji potvrđuje da naš razvoj nastavlja da napreduje u pravom smeru.“

Odlučna da ostane okrenuta budućnosti, kompanija dosta ulaže u R&D i fokusira se na kvalitet tehnologije i inovacije, umesto da bude striktno fokusirana za kratkoročne finansijske tržišne ciljeve. Kompanija je čuvena po svojim vodećim stručnjacima, koji pružaju analizu i razumevanje svih vrsta napada, od običnih malvera do ciljanih napada i najnaprednijih sajber oružja kao što su Flame, Red October, Duqu, NetTraveler, itd.

Kompanija Kaspersky Lab razume globalni značaj modernih sajber pretnji i njihov uticaj na modernu ekonomiju i politiku. Zbog toga kompanija aktivno učestvuje u operacijama protiv sajber pretnji zajedno sa internacionalnim organizacijama, nacionalnim i regionalnim pravnim i vladinim agencijama kao što je INTERPOL i sa CERT (Computer Emergency Response Team) timovima širom sveta.

Novoformirani savetodavni odbor će dodatno ojačati tehnologiju kompanije za sajber bezbednost, donoseći nove perspektive i stručnost njenih cenjenih članova. Ovo će zauzvrat pomoći kompaniji da razvije inovativne tehnologije i usluge koje se fokusiraju na tržišta sa posebnim zahtevima i na najopasnije pretnje današnjice.

Leave a Reply