Software

Komparativni testovi – Sophos vs Symantec vs McAfee vs virusi

Prema nezavisnom testu sprovedenom od strane Cascadia Labs – a, Sophos je jednostavno nadmašio Symantec i McAfee u detekciji novih, nepoznatih virusa, spyware-a i Trojanskih konja. Na sprovedenom testu, Sophos je uspešno presreo 86% malvera pre izvršenja, u odnosu na 43%  McAfee-a i 51% Symantec-a. Sophos-ova proaktivna zaštita (tzv HIPS zaštita), unapred sprečava izvršenje malvera sa impresivnih 97% ostvarenih na Cascadia Labs anti-virus testu.

Sophos is better than Symantec and McAfee at stopping new zero day attacks

Cascadia Labs test je identifikovao Sophos-ovu detekciju koristeći Behavioral Genotype Protekciju (Sophos’s pre-execution detection including Behavioral Genotype® Protection – koja štiti od virusa, spyware-a, adware-a i malicioznog koda pre izvršavanja), koja omogućava bolju zaštitu od svih novih i nepoznatih malverskih pretnji. Prema rezultatima sprovedenog testa Cascadia Labs-a, McAfee-jeva sveobuhvatna efektivnost se pokazala kao prilično razočaravajuća, dok se Symantec-ova zaštita od zero-day napada pokazala kao zakasnela tako da je već došlo do procesa infekcije.

“Dok je Sophosova HIPS protekcija značajno povećala stope detekcije, utvrdili smo da Symantec-ova HIPS-bazirana protekcija ne može da se meri sa Sophosom po pitanju efektivnosti, korisnosti ili mogućnosti skeniranja tokom zero-day-a. Sophos je prirodan izbor za kompanije koje traže dobro integrisan endpoint sigurnosni paket koji je efikasan u svojoj zaštiti u slučaju dey-zero pretnji”, zabeleženo je u izveštaj Cascadia Labs-a. Takođe je dodato da “korisnici Symantec proizvoda će se prilično namučiti prilikom prelaska na Symantec Endpoint Protection 11.0. Administratori će se naći u nedoumici da li da se prebace na novu verziju ili da urade kompletnu reinstalaciju”.

Leave a Reply