Software

Kubuntu sa Open Source aplikacijama rezultat pratnerstva između kompanija Canonical i Prestigio

Kompanija Prestigio Plaza Ltd., dinamični internacionalni dobavljač  proizvoda za digitalni dom i digitalnu kancelariju, i Canonical Ltd, komercijalni sponzor Ubuntu-a, predstavljaju Prestigio Suite 2010 on Kubuntu.

Paket jednostavne instalacije (one-step) kombinuje operativni sistem Kubuntu i razne aplikacije kao što su OpenOffice, više od 70 opcionih alatki, web aplikacija (npr. Google Finance, Skype, BBC weather, Firefox, YouTube Video-Hosting) i medija aplikacija (za slide show, video/music playback, FBReader i kompletan media center XBMC). Prestigio Suite 2010 na Kubuntu će biti opcioni OS na Prestigio desktop, netbook i Nettop računarima i spreman je za preuzimanje na suite.prestigio.com i  prestigioplaza.com.

Po rečima Yuri Antoshkin-a, COO of Prestigio, ovo partnerstvo predstavlja značajan korak ka povećanju udela na tržištu kompanije Prestigio. Yuri Antoshkin, koji je i sam Kubuntu zaljubljenik, kaže: “Ja sam uvek bio fasciniran idejom open source koncepta i inovativni potencijal Linux zajednice je neverovatan. Imamo viziju da ponudimo alternative cenu za naše klijente, uz garanciju top performansi, komfora i sigurnosti. Canonical, kao pokretač u razvoju open source softvera i njegovoj promociji je savršen partner za podršku naše filozofije.”

Vladimir Kryukov, EMEA OEM Channel Manager of Canonical Ltd., predviđa značajnu korist za ciljeve obe kompanije: “Mi se radujemo saradnji sa međunarodnim partnerom, koji podržava razvoj i prepoznaje Open Source operativni sistem, kao strateški alat. Ubeđeni smo da će korisnici Prestigio paketa 2010 na Kubuntu doprineti daljem širenju i unapređenju Kubuntu-a i sličnih softvera. Open Source je međunarodni projekat čije unapređenje je u toku, a oslanja se na podršku partnera.”

Od sada Prestigio će nuditi računare, notebook, itd bilo sa Windows 7 by Microsoft ili sa Prestigio Suite 2010 on Kubuntu. Kubuntu je zvanični derivat Ubuntu operativnog sistema koji koristi KDE grafičko okruženje umesto Gnoma. To je deo Ubuntu projekta i koristi isti osnovni sistem. “Kubuntu”, izgovara se/kuːˈbuːntuː/ koo-BOON-too, / znači “prema humanosti” kod Bemba, i potiče iz Ubuntu (“čovečanstva”). K na početku predstavlja KDE desktop / aplikaciju na kojoj Kubuntu radi. Sticajem okolnosti, Kubuntu znači “slobodno” u Kirundi.
Preuzmite Prestigio Suite 2010 on Kubuntu

Leave a Reply