Software

Kvalitetnija sigurnost bankarskih aplikacija

Kompanije New Frontier Group (NFG) i BehavioSec, vodeći proizvođač softverskih rešenja za identifikaciju korisnika, objavile su strateško partnerstvo u okviru kog će zajedno raditi na uvođenju i primeni BehavioSec-ovih rešenja u okviru aplikacije za internet bankarstvo (iBanking) koju je razvila NFG. Ostvarenjem ovog partnerstva NFG postaje distributer BehavioSec-ovih proizvoda i usluga, u okviru tržišta koje pokriva.

nfg

New Frontier Group, vodeća kompanija za digitalnu transformaciju u Centralno-istočnoj Evropi, koristiće BehavioSec-ov višeslojni pristup za identifikaciju i verifikaciju korisnika u cilju povećanja bezbednosti svog iBanking rešenja. U ovom jednostavnom i automatskom procesu, nije potrebna dodatna oprema, niti angažovanje korisnika. BehavioSec-ovo rešenje praćenjem načina korišćenja uređaja, poput dinamike kucanja ili pokreta, jačine pritiska i ugla pri prevlačenju prsta po displeju smartfona, definiše „profil“ korisnika i automatski ga upoređuje sa zapisima prethodnih korišćenja. Na ovaj način prepoznaje se da li je reč o ovlašćenom korisniku ili pokušaju napada.

Softver kompanije BehavioSec znatno ubrzava otkrivanje prevare i prepoznaje da li je reč o ovlašćenim klijentima, ili o onima koji tako pokušavaju da se predstave.

– „Sa BehavioSec-om dajemo našim klijentima potrebnu bezbednost na ekonomičan, ali siguran način i bez kompromisa po pitanju korisničkog iskustva“, izjavio je Gregor Bierent, direktor u kompaniji New Frontier Group.

Leave a Reply