Lenovo XClarity
Software

Lenovo XClarity – novi softver za upravljanje sistemima i rešenja za umrežavanje

Kompanija Lenovo, treći najveći globalni dobavljač x86 servera, najavila je danas Lenovo XClarity™– rešenje za jednostavno, brzo, sigurno i automatizovano upravljanje sistemima. Kompanija je takođe otkrila nove ponude za umrežavanje koji obuhvataju dva nova Lenovo RackSwitch top-of-rack mrežna switch-a, dizajnirana da optimizuju performanse Lenovo servera i storage rešenja.

Takođe je predstavljen Lenovo Flex System SI4091, modul za sistemsku interkonekciju za Flex Systems, po veoma pristupačnim cenama. Sve ove ponude deo su rastućeg portfolija enterprise rešenja kompanije Lenovo koja targetiraju tradicionalni IT data centre, kao i privatna i javna cloud okruženja.

 

Lenovo XClarity

Lenovo XClarity

 

Lenovo XClarity –jednostavo i automatizovano upravljanje sistemima

 

Lenovo XClarity je idealno rešenja za male i velike kompanije, pružaoce servisnih usluga i vladine organizacije. Lenovo XClarity bavi se kritičnim zahtevima korisnika, kao što su potreba za centralizovanim i pojednostavljenim upravljanjem hardverskih resursa, ubrzani razvoj cloud-a i tradicionalne infrastrukture i mogućnost vidljivosti i kontrole fizičkih resursa sa udaljenih lokacija, višeg nivoa upravljačkih software alata. Ovo novo rešenje je dostupno u dva izdanja: Lenovo XClarity Administrator i Lenovo XClarity Pro.

 

Lenovo XClarity Administrator – napravljen na modernoj, bezagentnoj, virtualnoj arhitekturi koji podržava izabrane System x servere i Flex sistem konvergiranu infrastrukturnu platformu 1 – mogu ih lako konfigurisati IT profesionalci, za nekoliko minuta, za razliku od tradicionalnih rešenja za sistemsko upravljanje, kojima je trebalo više od sat vremena. Interfejs pogodan za korisnike tableta obuhvata besprekoran dizajn, dozvoljavajući korisnicima da pronađu kritične informacije i brzo obavljaju zadatke. Cloud i tradicionalni razvoj servera se može pojednostaviti automatizacijom ključnih infrastrukturnih  zadataka kao što su ažuriranja firmware, upravljanje konfiguracijom i razvijanje operativnog sistema, koji oslobađa IT resurse da budu fokusirani na druge kritične poslovne potrebe. Otvoreni REST aplikacioni programski interfejsi (APIs) dozvoljavaju programerima da lako integrišu rešenja sa spoljašnjim cloud resursima ili IT softverskim alatima za upravljanje sistemima, kao što su Microsoft System Center i VMware vRealize rešenja.

 

Lenovo XClarity Pro – centralizovano upravljanje mrežama virtualnih servera

Lenovo XClarity Pro obuhvata Lenovo XClarity Integrator za VMware vCenter i Lenovo XClarity Integrator za Microsoft System Center, kao i Lenovo XClarity Administrator. Softver je namenjen korisnicima koji žele da centralizuju svoje aktivnosti upravljanja serverom u okviru virtualnog upravljačkog okruženja. Lenovo XClarity Pro pojednostavljuje održavanje servera u cluster okruženjima da bi bilo smanjeno vreme zastoja rada, gde zadaci bivaju dinamično premešteni sa problematičnih hostova automatskim, neometanim podizanjima sistema i ažuriranjima firmware-a. Pored toga, Lenovo XClarity Pro smanjuje neplanirano vreme zastoja tako što dinamički premešta zadatke sa problematičnih hostova tokom predikcije hardverskih grešaka.

 

Lenovo umrežavanje – optimizovane performanse servera i storage uređaja

Lenovo RackSwitch G8296 i Lenovo RackSwitch G8272 su dva nova top-of-rack mrežna switch-a optimizovana da podrže Lenovo servere i storage rešenja u data centrima. Switch-evi su spremni za cloud rešenja i isporučuju optimizovane, niskolatentne performanse za 10Gb i 40Gb Ethernet povezanost i podržavaju OpenFlow i Virtual Extensible LAN (VXLAN) komunikacijske protokole.

 

Lenovo Flex System SI4091 je povoljni modul za sistemsku interkonekciju koji podržava 10Gb Ethernet ili FCoE, dizajniran da pojednostavi mrežne i interoperabilne izazove sa kojima se susreću IT sistem administratori. Modul se sastoji iz prekonfigurisanih podešavanja koja eliminišu potrebu da se konfiguriše svaki uređaj ili individualni portovi, i time se smanjuje broj potrebnih upravljačkih tačaka. Sa nižom cenom, smanjenim potrebama za kablovima i do 30 odsto smanjuje potrošnju energije, Lenovo Flex System SI4091 može da ponudi troškove vlasništva (TCO) do 18 odsto manje nego konkurentske ponude2.

 

 

Citati

„Nastavljamo da širimo naš portfolio poslovnih rešenja kako bismo bismo ponudili svojim korisnicima da optimizaciju performanse infrastrukture i smanje cenu vlasništva, bez obzira na njihovo okruženje”, rekao je Derel Vord, potpredsednik jedinice za Enterprise Systems Marketing i Enterprise Storage Business. „Lenovo XClarity pojednostavljuje upravljanje sistemima i pomaže organizacijama da urade više sa manje sredstava, dok mrežna rešenja pružaju odličnu performansu, optimizovana su za Lenovo servere i storage rešenja, po veoma atraktivnoj ceni.”

 

 

Cena i dostupnost

 

Lenovo XClarity Administrator i Lenovo XClarity Pro će biti dostupni tokom drugog kvartala 2015. godine sa list cenom od $200 i $350 po upravljačkom serveru. Lenovo RackSwitch G8272 će biti dostupan od kraja aprila 2015, sa list cenom od $19,999, i Lenovo RackSwitch G8296 će biti dostupan od avgusta 2015. sa list cenom od $29,999. Lenovo Flex System SI4091 će biti dostupan od kraja aprila 2015. sa list cenom od $7,999.

Leave a Reply