Software

Leopard pod zaštitom Sophosa

Sophos Enterprise and Control running on Mac OS X 10.5
Sophos Endpoint and Control na Mac OS X 10.5.

26.Oktobra 2007, Kompanija Apple je pustila u prodaju njen novi operativni sistem “Mac OS X 10.5 Leopard” za kućne korisnike, zajedno sa serverskom verzijom operativnog sistema “Mac OS X 10.5 Leopard Server”. Leopard je šesto izdanje Mac OS X operativnog sistema od 2001.godine od kada se pojavio prvi Mac OS X 10.0 sa karakterističnim imenom Gepard (“Cheetah”). Do sada smo imali prilike da vidimo verzije pod sledećim imenima: Cheetah – mart 2001, Puma – septembar 2001, Jaguar – avgust 2002, Panther – oktobar 2003, Tiger – april 2005 i konačno Leopard – oktobar 2007.

Leopard ima preko 300 noviteta o kojima možete pogledati nešto više na Apple Mac OS X sajtu. Leopard će se moći koristiti na obe verzije Macintosh-a, sa IBM procesorima PowerPC G5 i sa Intel procesorima Core 2 Duo. Takođe će moći da se instalira i na starijim računarima sa procesorom Power PC G4, sa radnim taktom od 867 MHz ili bržim, 1 GB RAM-a i 20 GB prostora na disku

Britanska kompanija Sophos sa osnovnom svrhom IT zaštite i kontrole, je objavila da je njen proizvod Endpoint Security and Control, proširen kako bi obuhvatio i podršku za najnoviju verziju Apple Macintosh operativnog sistema, Mac OS X 10.5 (Leopard).

Endpoint Security and Control štiti sve Mac operativne sisteme koji rade na OS X kao i sve Windows i Linux platvorme sa jedne jedinstvene konzole.

Sophos-ov Endpoint Security and Control, detektuje i čisti viruse, spyware, trojance i crve, osiguravajući potpunu zaštitu mreže na Intel i Power Pc baziranim Macintosh serverima, desktop računarima i laptopovima. Integrisana cross-platform virus detekcija, znači da i virusi za Windows mogu biti uklonjeni na Mac OS X kompjuterima. Jedinstvena Behavioral Genotype® Protection ima mogućnost da automatski štiti od još nepoznatih pretnji tako što analizira odrđena ponašanja pre nego što se sam code izvrši i na taj način upozorava na moguće pretnje (Host Intrusion Prevention System – HIPS).

Leave a Reply