Software

Logosovo rešenje za mobilno bankarstvo implementirano u Millennium banku

Logos širi poslovanje na CEE regiju: krenula realizacija projekta implementacije digitalnog potpisa u Bank Millennium Poljska. Logos, Hrvatska i Bank Millennium, Poljska potpisali ugovor o implementaciji Logosovog PKI Validation Authority Suite (PKI VAS) rešenja u poslovni sistem banke

Logos d.o.o., vodeća kompanija u regiji za rešenja autentifikacije bazirana na tokenima, PKI-u i EMV čip karticama, i Bank Millennium S.A., jedna od deset najvećih banaka u Poljskoj, potpisali su 31. decembra 2008.g. ugovor o implementaciji Logosovog PKI Validation Authority Suite (PKI VAS) rešenja u poslovni sistem banke.

Zahvaljući Logosovom bogatom iskustvu u području PKI-a i pametnih kartica, te mnogobrojnim uspešnim implementacijama rešenja digitalnog potpisa u bankarskom sektoru, PKI VAS omogućava brzu i jednostavnu implementaciju digitalnog potpisa baziranog na pametnim karticama i standardnim X509 sertifikatima.

Veliki broj modula i mogućnosti aplikativnnog interfejsa PKI VAS rešenja osigurava visok nivo sigurnosti i za on-line i za off-line transakcije u elektronskom bankarstvu, i omogućava čvrstu integraciju sa poslovnim i IT okruženjem.

Osim isporuke PKI VAS rešenja, ugovorom je regulisana i isporuka pametnih kartica i čitača, te sve aktivnosti potrebne za uspešnu implementaciju digitalnog potpisa, uključujući potrebne modifikacije vezane za specijalne zahteve banke. Projekat je krenuo u janauru ove godine, a njegov završetak, odnosno puštanje rešenja u produkciju, očekuje se sredinom 2009. godine.

Leave a Reply