Software

M SAN grupacija uvodi SAP poslovni sistem

M SAN Grupa danas je potpisala ugovor o implementaciji SAP poslovnog sistema koji će biti podrška poslovnim procesima grupacije. Ugovor je potpisan sa kompanijom SAP d.o.o. i partnerom koji će SAP poslovni sistem implementirati, firmom KING ICT d.o.o..

Od strane M SAN Grupe ugovor je potpisao predsednik Uprave Miroslav Huzjak, dok su od strane SAP-a ugovor potpisali Igor Dropulić, direktor SAP-a te u ime KING ICT-a, Plamenko Barišić, član Uprave KING-ICT.

M SAN grupacija vodeća je IT grupacija u regionu, a nakon uspešne reorganizacije nastavlja putem podizanja kvaliteta poslovanja na svim nivoima, pri čemu posebnu pažnju usmerava napredovanju na svim nivoima upravljanja poslovanjem, te poboljšanju svih poslovnih procesa.

Potpisivanjem ugovora o implementaciji SAP ERP rešenja osiguraće se izrgradnja integriaanog poslovno-informacijskog sistema koji će biti podrška poslovnim procesima u M SAN grupaciji i kreirati odgovarajuću osnovu za daljnji razvoj poslovanja. Projekat implementacije odvijaće se kroz pet modula i to: nabavka, proizvodnja, prodaja, finansije i računovodstvo te kontroling.

Ključne prednosti SAP poslovnog sistema za M SAN grupaciju prvenstveno će značiti povećanje efikasnosti i profitabilnosti kroz bolje upravljanje imovinom i troškovima, kao i investicijama. Sveobuhvatna integrisanost sistema i podataka garantovaće napredniji kontroling u svim aspektima i svim poslovnim funkcijama. Početak implementacije projekta za RH predviđen je za jul ove godine, gde će se po završetku nastaviti regionalna implementacija .

Leave a Reply