Software

Majkrosoft predstavio novi Windows 8

Nove ponude, nove aplikacije i brojne hrdverske mogućnosti koje nudi novi Windows 8 od danas su na raspolaganju korisnicima širom Sveta

Kompanija Majkrosoft, predstavila je novi operativni sistem, Windows 8 koji je od danas dostupan na globalnom i na srpskom tržištu. Od petka, 26. oktobra, svi individualni korisnici i sva preduzeća  širom Sveta su u prilici da isprobaju sve novine koje Windows 8 nudi: Novi, prelepi izgled operativnog sistema, širok spektar aplikacija uz veliko otvaranje Windows Store -a koji je trenutno dostupan na više od 1000 sertifikovanih Windows 8 PC i tablet uređaja.

Operativni sistem Windows 8, dostupan je i za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 140 svetskih tržišta. Nahttp://windows.microsoft.com/en-US/windows/home ,korisnici mogu pronaći sve informacije o novom operativnom sistemu. U narednih par nedelja na tržište će biti lalansirano više od 100 različitih uređaja u preko100 maloprodajnih objekata, uključujući objekte Comtrade Shop-a, Gigatrona, Laptop centra, Tehnomanije, Win Win-a i drugih.

“Lansiranjem novog operativnog sistema, Majkrosoft celom svetu otkriva novi, potpuno redizajnirani Windows” – izjavio je povodom svetske premijere novog Windowsa 8, generalni direktor Majkrosofta u Srbiji, gospodin Jugoslav Pirić. “Bilo da ste korisnik PC ili tablet uređaja, bilo da želite da kreirate ili radite, koristite vaš računar u svakodnevne svrhe ili za igru, Windows 8 će vam omogućiti personalizovano iskustvo koje će zadovoljiti vaše jedinstvene potrebe i prilagoditi se vašem stilu.” – zaključio je Pirić.

 

Kompanija Samsung, razvila je u saradnji sa Majkrosoftom potpuno novu liniju proizvoda baziranu na Windows 8 operativnom sistemu pod nazivom „ATIV“ , što je obrnuto čitana latinska reč „VITA“ – život.

„Celokupna linija uređaja koju čine ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, ATIV Tab i ATIV S nudi svoju kompjutersku moć preko funkcija platforme Windows 8. Samsung i Majkrosoft će zajedno pružiti korisnicima napredno, produktivno i kreativno iskustvo i sigurni smo da će interesovanje korisnika u Srbiji biti veliko.“ – izjavio je Jasmin Klapija, Menadžer proizvoda kompanije Samsung u Srbiji.

Na nedavno održanoj Majkrosoft Sinergiji 12, učesnicima je premijerno predstavljena aplikacija portala Nadji.info i sve napredne funkcije koje ona nudi zahvaljujući novom operativnom sistemu Windows 8.

 

“Naše zadovoljstvo je u ovom trenutku je višestruko. Prvo, zato što smo dobili mogućnost da uz podršku Microsoft-a razvijemo našu aplikaciju za Windows 8, i tako budemo jedna od prvih domaćih aplikacija za ovaj operativni sistem. Takvu vrstu priznanja, uz nastavak saradnje sa Majkrosoftom doživljavamo kao kompliment za do sada urađeno, i potvrdu da naša posvećenost ovom projektu daje prave rezultate ” rekao je Igor Marić, jedan od osnivača Nadji.info i glavni developer ovog portala.

 

Prva aplikacija jednog muzeja kreirana na Windows 8 platformi u svetskim okvirima, pokrenuta je za potrebe Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

 

Upravnica ove institucije, dr Jasna Jovanov, ističe da je Spomen-zbirka Pavla Beljanskog veoma posvećena popularizaciji kulturnog blaga koje čuva.

“Spajanjem novih tehnologija Majkrosofta i umetničkih dela iz Spomen-zbirke otvorena je nova mogućnost u pravcu promocije vrhunske nacionalne umetnosti. Nadam se da će aplikacija podstaći i neku novu publiku da dođe u Spomen-zbirku i još ponešto sazna o darodavcu, delima i umetnicima na licu mesta” – zaključila je dr Jovanov.

Windows aplikacija  koju je razvio sajt B92 pruža sadržaj prilagođen novoj generaciji uređaja i korisničkog interfejsa koje donosi Windows 8. Vesti i članci, video sadržaji, pregled i slanje komentara mogućnosti su koje B92 aplikaciju čine logičnim izborom u novom okruženju i uređajima koji stižu sa Windowsom 8.

“Windows 8 vidimo kao proizvod koji bi mogao promenti tržište, afirmisati nove generacije uređaja i korisničko iskustvo. Želimo da budemo deo novog trenda i omogućimo našim čitaocima sadržaj sa sajta B92 na nov način, u skladu sa onim što mogu očekivati na novom Windowsu i novim uređajima koji će se pojaviti.” – Izjavio je Ivan Jelić, tehnički direktor B92 web portala.

 

Dugo očekivani Windows 8, od danas je globalno dostupan u dve verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro. Takođe, za biznis korisnike, preduzimljivi Windows 8 nudi nove opcije koje omogućuju veću mobilnost i produktivnost u pokretu. Biznis korisnici se mogu odlučiti za opcije kao što su Windows to Go, Direct Access, Branch Cache kao i unapređeni end-to-end sistem zaštite koji sadrži Bit Locker i App Locker uz koji će podaci korisnika biti daleko bezbedniji nego do sada. Istovremeno kad i novi Windows 8, Majkrosoft je predstavio Windows RT, još jednog člana Windows porodice prilagođenog takozvanim ARM tabletima koji koriste metričke aplikacije. Ova verzija novog operativnog sistema biće instalirana na svim novim ARM tablet uređajima. Novi Windows 8, donosi brzo i tečno iskustvo u korišćenju Start ekrana koji korisnicima pruža priliku da samo jednim klikom dođu do željenog sadržaja. Takođe, tu je i novi Internet Explorer 10 koji savršeno radi na dodir, a kreiran je na Cloud platformi uz pomoć Sky Drive tehnologije.

Osim kupovinom novih uređaja, korisnici širom sveta su do kraja januara u prilici da dođu do novog Windowsa 8 unapređivanjem svojih PC uređaja koji imaju Windows XP, Windows Vista ili Windows 7 preuzimanjem Windows 8 Pro operativnog sistema po ceni od 39,99 američkih dolara. Takođe, svi korisnici koji su u preko 140 zemalja kupili svoj PC uređaj sa Windows 7 operativnim sistemom u periodu od 2. juna 2012 do 31. januara 2013. godine,  mogu unaprediti svoj sistem po posebnoj Windows upgrade ponudi od svega 14,99 američkih dolara.

One thought on “Majkrosoft predstavio novi Windows 8

  1. Aca

    Најважније је да је нови Њиндоњс прелеп. Тако га нахвалише да ће изгледа допринети миру у свету и побољшању глобалне еколошке ситуације.

Leave a Reply