Software

Messenger Plus! Live

Ako komunicirate sa više osoba istovremeno, više ne morate da otvarate zasebne prozore za svakog sagovornika

Messenger Plus! Live dodaje dosta novih, privlačnih funkcija Microsoftovom programu za komunikaciju Messenger. Ako komunicirate sa više osoba istovremeno, više ne morate da otvarate zasebne prozore za svakog sagovornika: dovoljno je da mišem pritisnete jedan od jezičaka i tako izaberete sa kim ćete pričati.

Fraze koje često koristite unapred se formulišu i pozivaju prečicama sa tastature ili iz namenskog menija. Poboljšana je i funkcija slanja zvučnih efekata: sada možete dodati efekte koje ste pripremili u programu za uređivanje muzike, što znači da možete isprobati i svoje glasovne mogućnosti. Boje teksta i pozadine se biraju iz velike palete raspoloživih boja.

Messenger Plus! Live prihvata i tekstualne komande, slično programima za IRC. Ako se udaljite od računara, možete ostaviti ličnu poruku za nekog od korisnika ili pak uključiti automatsko odgovaranje, slično telefonskoj sekretarici. Kada ste na radnom mestu i primetite da se šef “šunja” naokolo, Messenger možete zaključati jednim potezom i učiniti ga nevidljivim, a korisnicima na vezi automatski se prosleđuje poruka da ste “u opasnosti”.

Konverzacija sa sagovornicima se može snimati u fajl sa svim pratećim ikonicama (emotikonima), vremenom poslednjeg razgovora i vremenom kada je sagovornik poslednji put bio na vezi. Korisnicima vičnim programiranju dostupan je veoma dobar skript jezik koji će im pomoći da osmisle i dodaju nove opcije i da automatizuju konverzaciju. Gotove skripte se mogu naći na internet forumima posvećenim ovom programu. Izvršna datoteka težine 4,3 MB dostupna je na www.msgpluslive.net

Leave a Reply