Software

Microsoft aplikacija Saundz pomaže bolje akcentovanje engleskog jezika

Nova aplikacija koju su korisnici Windows 8 operativnog sistema u prilici da isprobaju, omogućuje korisnicima da se sistematično upoznaju sa pravilnim akcentovanjem reči u engleskom ( američkom ) jeziku 

Windows Store je od nedavno bogatiji za aplikaciju koja će u širokoj primeni doneti korisnicima bolje poznavanje engleskog jezika i daleko lakšu komunikaciju na svim delovima američkog kontinenta gde se engleski jezik nalazi u upotrebi. Aplikacija pod nazivom Saundz App, kreirana je da korisnicima čiji maternji jezik nije engleski pomogne u pravilnom izgovaranju reči i usavršavanju njihovog opšteg poznavanja engleskog na američkom govornom području.

saundz

U praksi, Saundz App donosi uslugu sistematičnog podučavanja pravilnom izgovoru i akcentovanju reči na sličan način na koji je izgovaranje reči regulisano pravilima našeg jezika. Istovremeno, pored pravilnog izgovora, korisnici su u prilici da usvoje i ispravan način akcentovanja reči što je do sada predstavljalo jednu od najvećih prepreka u sporazumevanju između ljudi kojima engleski nije i onih kojima engleski jeste maternji jezik.

Ova aplikacija, sa sobom donosi i mogućnost otklanjanja nedoumica ljudima sa svih meridijana koji žele da pravilno prenesu integralnu verziju reči koje dolaze iz engleskog u tekstovima na maternjem jeziku. Primenom Saundz App aplikacije, značajno će se povećati preciznost tekstova širom sveta. Istovremeno, u istoriju će otići i debate o pravilnom načinu izgovaranja imena američkih državnika, muzičkih zvezda a naročito sportista oko čijih se imena često vodi rasprava i na našim forumima.

Nova aplikacija, dostupna je za preuzimanje na http://apps.microsoft.com/windows/en-US/app/saundz/e32a2896-5ef8-4f94-b081-30d097d60f4f

Leave a Reply