Software

Microsoft izdao preporuku za ranjivost u Internet Exploreru

Microsoft je izdao sigurnosnu preporuku u kojoj su opisane jere zaštite od nedavno obavljenog exploit koda za Internet Explorer.

Neon IE LogoU kompaniji su izjavili da istražuju incident koji se dogodio tokom prethodnog vikenda kada je neko objavio exploit kod na Bugtraqovoj mailing listi. Međutim, prekjuče je požureno sa izdavanjem sigurnosne preporuke iako zasad nema izveštaja o aktivnom iskorišćavanju ove ranjivosti.

U preporuci pod oznakom Security Advisory 977981, Microsoft je opisao zaobilazne načine uklanjanja propusta koji se nalazi u sistemu Cascading Style Sheets, a može omogućiti udaljeno izvršavanje koda. Takve ranjivosti obično rezultiraju zakrpama kritičnog nivoa.

U preporuci je potvrđeno da su ranjive sledeće verzije: IE 6 na Windows 2000 Service Pack 4, IE 6 i IE 7 na podržanim verzijama Windowsa XP, Viste, Servera 2003 i Servera 2008. Microsoft je preporučio korisnicima IE-a 7 na Visti da pokreću web browser u “Protected Modeu”, kao i postavljanje “Internet zone security” podešavanja na “High”.

Leave a Reply