WindowsUpdate1
Software

Microsoft kritične nadogradnje za IE, RDP, .NET, Flash i Java

Kao i svakog drugog utorka u mesecu, Microsoft je objavio zakrpe za otkrivene propuste. Ovog meseca se mogu pronaći 7 objavljenih zakrpa, od kojih su 3 kategorisane kao kritične (critical) a preostale 4 kao važne (important).

Prvi kritični propust, MS12-036 dosta podseća na MS12-020 iz marta meseca koji je težio da postane RDP crv. Na sreću, rezultirao je samo kao denial of service, ali po svemu sudeći MS12-036 može opravdati ovaj raniji strah. Da bi blokirali internet pristup RDP-u potrebno je da omogućite serverima da odgovore na MS12-020.

MS12-037 je kritična zakrpa koja koristi index za Internet Explorer u verzijama od 6 do 9. Microsoft savetuje da se ova zakrpa primeni što pre je moguće. Zakrpa takođe popravlja jedan od otkrivenih propusta od početka godine Pwn2Own sadržaja za CanSecWest 2012.

Poslednja kritična zakrpa, MS12-038, obuhvata napad na .NET framework komponentu većine Windows sistema. Utiče na neparne verzije. Savetuje se što brža zaštita kroz predloženu zakrpu.

Ostale Microsoft zakrpe, popravljaju propuste u Microsoft Dynamics, u Microsoft Lync i neke Windows kernel propuste.

Adobe je takođe objavio zakrpe za svoj Flash Player i Cold Fusion. Ove zakrpe možete preuzeti sahttp://get.adobe.com/flashplayer ili konfigurišite Flash da automatski instalira objavljene update-e što i preporučujemo.

Java 6 je dobila update 33, dok je Java 7 dobila update 5, objavili su Oracle i Apple. Ove zakrpe su namenjene za 14 otkrivenih slabosti i do zakrpa možete doći na sajtu Java.com ili proverom update-ova za OS X Snow Leopard (10.6) i Lion (10.7).

Leave a Reply