Software

Microsoft kupio Mojang i Minecraft za 2,5 milijarde dolara!

Glasine su potvrđene – Microsoft je potvrdio da je za čitave 2.5 milijarde dolara kupio Mojang i njihov najpoznatiji proizvod Minecraft ali to ipak ne znači da je situacija za PC i PlayStation igrače crna.

Naime, kako objašnjava šef Xbox divizije Phil Spencer, oni neće praviti problem da igra nastavi svoj život na PCju, Androidu, PlayStationu ili drugim platformama koji nisu iz Xbox familije. “Mi u Microsoftu verujemo kako sadržaj ujedinjuje ljude.

Minecraft nam povećava raznolikost ponude i time dopiremo do novih igrača. Čuvaćemo Minecraft i nastavićemo da širimo igračku zajednicu. Nastavićemo da podržavamo Minecraft na na svim platformama – iOS, Android, PlayStation uz Xbox i PC”, priča on.

Kako saopštava Mojang, kompaniju je napustio kreator Minecrafta Markus “Nothch” Persson koji kaže kako više mogao da se nosi sa pritiskom posedovanja igre koja donosi toliki novac pa je zato odlučio da sve proda. Mojang potvrđuje da će oni normalno nastaviti da rade na Minecraftu za sve igračke platforme ali da je Microsoft taj koji ima kontrolu i koji uvek može narediti da se to promeni.

Leave a Reply