microsoft-logo
Događaji · Software

Microsoft na konferenciji Computex 2013 najavio Windows platformu za sve uređaje

Potpredsednik kompanije Microsoft i rukovodilac odeljenja za odnose sa proizvođačima hardvera Nik Parker, predstavio je na konferenciji Computex 2013 u Taipeiju najsvežije hardverske inovacije za uređaje koje pokreće operativni sistem Windows, a koje su razvili brojni partneri ove kompanije.

 Svega nešto više od sedam meseci nakon predstavljanja novog Windows 8 operativnog sistema, NIk Parker je danas predstavio impresivan broj novih tablet, smart phone, industrijskih i PC uređaja koje su razvili vodeći svetski proizvođači hardvera. Takođe, Parker je predstavio i nove servere, ali i govorio o velikim prilikama za partnere kompanije da upravo na Windows platformi razvijaju nove mogućnosti za svoje korisnike.

microsoft-logo

“ Kompanija Microsoft nastoji da bude najbolji partner svim proizvođačima hardvera tako što će biti angažovana od samog začetka razvoja novih uređaja. Na taj način, želimo da korisnicima pružimo zajednički proizvod.” – izjavio je Paker. “Novi talas Windows uređaja koje su proizveli naši partneri na pravi način reflektuje ta nastojanja.”

 

Među najinteresantnijim uređajima koji su danas predstavljeni nalaze se sedmoinčni i osmoinčni Windows tablet Acer Iconia W3 i tri mala tableta koja su razvili ODM (Original device manufacturer) i OEM (Original equipment manufacturer) partneri. Očekuje se da će ovi uređaju koji sadrže Office Home &Student 2013 biti dostupni do nastupajućeg leta. Takođe predstavljena je i četvrta generacija Intel® Core™ procesora, veliki broj displeja visoke rezolucije, rotirajućih panela osetljivih na dodir kao i NFC (near-field communications) solucija za deljenje dokumenata između ultra tankih noutbukova i drugih uređaja. Ove inovacije, kreirane su da omoguće korisnicima bolju interakciju sa uređajima kod kuće, u pokretu ili na poslu.

 

Tami Reler, direktorka marketinga u Microsoft Windows diviziji i Antoan Leblond, potpredsednik Windows program menadžment odeljenja su tokom današnjeg obraćanja prikazali prvi javni demo snimak unapređenja koja donosi Windows 8.1 uključujući i novi Internet Explorer 11.

 

Stiv Gugenhajmer, potpredsednik odeljenja za razvoj i unapređenje platformi predstavio je na koji način rastući broj Windows 8 aplikacija donosi novo iskustvo u korišćenju kompjutera. On je istakako kako Windows platforma programerima donosi pravi balans između korisnika, uređaja, server i Clouda a potom predstavio neke od najpopularnijih aplikacija ka o što su Twitter, Foursquare, LINE, Adobe Illustrator “Temple Run: Brave,” i mnoge druge.

 

Tokom događaja predstavljene su i mogućnosti novoog Windows 8 smart telefona, Nokia Lumia 925, zatim upotreba Office 365 i Office 2013 paketa pomoću uređaja osetljivih na dodir i novine vezane za Windows Server 2012.

Leave a Reply