Software

Microsoft najavio dostupnost Windows 8 Release Preview

Predstavljena Windows ponuda za nadogradnju koja korisnicima omogućuje da isprobaju Windows 8 i pre nego što izađe konačna verzija

Kompanija “Microsoft” objavila je dostupnost Windows 8 Release Preview, nove prekretnice u dugo očekivanom Windows 8 operativnom sistemu. Nova verzija, dostupna je za preuzimanje na 14 jezika i može se pronaći na http://preview.windows.com .  Windows 8 Release Preview izdanje donosi brže i fluidnije iskustvo u radu najpoznatijeg operativnog sistema na svetu, uz novi korisnički koji se jednako dobro pokazuje na uređajima osetljivim na dodir odnosno uređajima uz koje se koriste miš i tastatura.

Kada je u februaru lansirana Windows 8 Consumer Preview  verzija, preuzeta je više od million puta samo u prvih 24 časa, čime je Windows 8 postao najtestirani Microsoftov operativni sistem svih vremena. Današnjim lansiranjem Release Preview verzije, Windows 8 ulazi u finalnu fazu razvoja pre početka masovne proizvodnje.

“Prezadovoljni smo što se nalazimo u ovoj fazi razvoja sa Windows 8 Release Preview sistemom.” – Izjavio je Stiven Sinfoski, predsednik Windows i Windows Live odeljenja u kompaniji Microsoft.

Nove aplikacije donose snažniji doživljaj novog operativnog sistema

Windows 8 Release Preview donosi niz novih aplikacija kompanije Microsoft i njenih partnera, uključujući Bing Travel, vesti,  sportske  i Xbox aplikacije. Sve nove aplikacije integrisane su sa Zune lozinkom korisnika. Nova verzija ovog operativnog sistema donosi i vidljiva poboljšanja koja se odnose na elektronsku poštu, fotografije i tzv. “People” aplikacije,  koje su svoj prvi susret sa korisnicima imale kroz Windows 8 Consumer Preview. Takođe, kompanija Microsoft, u saradnji sa  partnerima donosi aplikacije sa svih meridijana putem Windows Store-a.

Pored novih aplikacija, korisnici koji budu testirali Windows 8 Release Preview biće u prilici da isprobaju desetine hiljada novih poboljšanja ovog operativnog sistema, kao što su: povećana mogućnost prilagodjavanja početnog ekrana, unapređena podrška za multi monitor, unapredjene  opcije za bezbednost porodice na internet, kao i mnoštvo poboljšanja vezanih za preuzimanje aplikacija kroz Windows Store.

Novi Internet Explorer 10, uključen u Windows 8 release preview verziju,  onmogućava nov način pretraživanja, naročito na uređajima sa ekranima osetljivim na dodir. Adobe Flash Player je takodje integrisan u Internet Exploret 10 i odlično se pokazao na uređajima sa ekranom osetljivim na dodir. Takođe, ovo je prvi pretraživač koji automatski uključuje opciju “Do Not Track”, pružajući korisnicima mogućnost većeg izbora i kontrole nad sopstvenom privatnošću.

Kako do Windows 8 operativnog sistema?

Od drugog juna, Microsoft pokreće Windows Upgrade ponudu koja će biti dostupna u 131. zemalja u svetu. Korisnici koji kupe računar sa operativnim sistemom Windows 7 do 31. januara 2013.  biće u prilici da nadograde svoj operativni sistem na Windows 8 Pro u vremenu trajanja promotivnog perioda kada se Windows 8 pojavi na tržištu, po ceni od 14,99 $. Nadogranja će biti dostupna kupcima novih PC računara sa originalnim Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional ili Ultimate varijantama operativnog sistema, sa odgovarajućim i važećim Sertifikatom o autentičnosti.

Računar sa Windows 7 mora biti kupljen u periodu od 2. juna 2012. do 31. januara 2013. godine, a nadogradnja preuzeta pre isteka kampanje krajem februara 2013. Korisnici koji se prijave za nadogradnju biće u mogućnosti da istu preuzmu na dan pojavljivanja Windows 8. Nadogradnja se može instalirati na bilo kom kompatibilnom računaru, uz mogućnost  tehničke podrške Microsoft-a u periodu od 90 dana.

Više informacija o ovoj ponudi može se pronaći na  http://www.windowsupgradeoffer.com.  Više informacija o Windows 8 može se naći na  http://windowsteamblog.com.

Leave a Reply