Software

Microsoft objavio antivirus alatku

Microsoft je objavio izlazak novog besplatnog paketa sigurnosnih alata Security Essentials, prethodno poznatog pod nazivom Morro.

Glavna osobina ove nove alatke je zaštita korisnika od virusa, spywarea i drugih oblika malicioznog softvera. Program je zasnovan na sigurnosnim tehnologijama koje se već neko vreme primenjuju u zaštiti brojnih Microsoftovih poslovnih aplikacija, a njegovom objavom želi da se unaprediti sigurnost i pojedinačnih korisnika Windowsa.

Security Essentials nudi zaštitu ličnih računara u realnom vremenu, a ažurnost alata osigurava tehnologija Dynamic Signature Service. Bitna karakteristika ovog programa je ograničena upotreba CPU-a i memorije pošto se pripadajući proces izvršava u pozadini, a komunikacija sa korisnikom započinje tek prilikom detekcije problema u sistemu.

Podržani su oeprativni sistemi Windows XP SP2 i SP3, Windows Vista i Windows 7. Nezavisne test laboratorije Comparatives, West Coast Labs i ICSA LABS ispitali su Security Essentials te mu dodelili pripadajuće sertifikate.

Leave a Reply