Windows 10 nadogradnja
Software

Microsoft pojašnjava: Piratski Windows 7 i 8 mogu da se nadograde na Windows 10 ali…

Microsoft svakog dana drastično menja priču kad je reč o licenciranju odnosno prodaji Windowsa 10. Nakon što je objavljena vest kako će svaki piratski Windows 7 ili 8 moći da se nadogradi na Windows 10, kompanija je kasnije razjasnila da situacija baš i nije tako ružičasta.

Najkraće rečeno, ako imate piratski Windows 7 ili 8 njega definitivno možete da nadogradite na Windows 10 ali takav sistem i dalje će se voditi kao piratski.

Windows 10 nadogradnja

Windows 10 nadogradnja

 

Kako objašnjava Microsoft, pirat je pirat i oni ne mogu da odgovaraju za takav softver koji je po njihovim rečima pod velikim rizikom od malwarea i raznih vrsta prevara. Sve ovo u principu znači da za pirate nije urađeno praktično ništa kako bi se oni stimulisali da pređu na legalan Windows 10. Upgrade piratskog Windowsa na noviji piratski Windows nikad nije ni predstavljao problem a “licenciranje” se svih ovih godina vršilo za par sekundi, potpuno bezbolno i bez posledica.

Situacija će dakle ostati po svemu sudeći ista kao do sad – originalni Windows 10 ostaće vam domašaja kupaca na siromašnijim tržištima koji će bez problema koristiti piratsku verziju a Microsoft po svemu sudeći nema nameru da učini bilo kakav korak da to preduhitrio.

Leave a Reply