microsoft-surface-for-windows-rt
Software

Microsoft predstavio nova IT rešenja za preduzeća

Novi talas proizvoda za 2013. godinu spaja rešenja namenjena zaposlenima koji rade u pokretu, modernom razvoju aplikacija i hibridnoj Cloud platformi

  Kompanija Microsoft, predstavila je na TechEd North America 2013 konferenciji namenjenoj IT profesionalcima i programerima, portfolio novih rešenja za unapređenje poslovanja firmi u eriCloud computinga i sihnhronizovanih uređaja. U svom obraćanju tokom otvaranja konferencije, Bred Anderson, potpredsednik odeljenja za razvoj servera i alata u kompaniji Microsoft je, uz pomoć kolega, prezentovao ključne prednosti koje nova ponuda rešenja sa sobom donosi i čini platformu za sveobuhvatno povezivanje unutar jednog preduzeća.

microsoft-surface-for-windows-rt

“Proizvodi i usluge koje smo danas predstavili, na najbolji način oslikavaju kako Microsoft omogućuje bolju produktivnost zaposlenih u kompanijama koje su prihvatile Cloud computing, tzv. poslovanje u oblaku.” – istakao je Anderson.

Današnjoj konferenciji, prisustvovao je i Danijel Roač-Ruk, menadžer IT infrastructure u kompaniji za proizvodnju luksuznih sportskih automobila Aston Martin.

“Svrha postojanja našeg odeljenja u kompaniji je da obezbedimo najnaprednija tehnološka rešenja pomoću kojih ćemo kreirati najlepše sportske automobile na svetu. Od desktop uređaja, preko razvoja softvera do javnog ili privatnog Clouda, naš izbor za partnera u IT sferi je kompanija Microsoft.” – rekao je Roač-Ruk.

Inovacije za hibridni Cloud

Kako je na konferenciji najavljeno, uskoro će biti dostupnaIT rešenja za kompanije kao što su: Windows Server 2012 R2 i System Center 2012 R2koji se očekuju do kraja godine, kao i SQL Server 2014koji će biti dostupan nedugo nakon toga. Preview verzija ovih rešenja, biće dostupna do kraja juna, a njihova ključna uloga će biti da ukloni prepreke između data centra klijenta, zatim data centra servis provajdera i Windows Azure platofrme.

Pomoću ovih rešenja, kompanije će biti u mogućnosti da svoje IT servise i aplikacije postave na Cloud i sortiraju ih u skladu sa poslovnim prioritetima. Detaljni opisi ovih rešenja, dostupni su na blogovima posvećenim SQL Serveru i Windows Server i sistem centru .

Takođe, Microsoft je danas objavio dostupnost preview verzije Windows Azure BizTalk servisa koji pruža rešenja za integraciju preduzeća kako lokalno, tako i na Cloudu.

 

Windows 8.1 za osnaživanje modernog poslovanja

 

Unapređenja koja za poslovne korisnike sa sobom donosiWindows 8.1, nedavno najavljena nadogradnja operativnog sistema Windows 8, predstavio je Ian MekDonald, partner i direktor programa u Windows diviziji. Poboljšanja na poljima bezbednosti, upravljanja, mobilnosti i umrežavanja su prema njegovim rečima razvijena da zadovolje sve poslovne potrebe današnjice. Ovom prilikom, istaknuta su poboljšanja koja će u mnogome pomoći današnjim zaposlenima koji se sve više kreću i potrebne su im pogodnosti za mobilno poslovanje.

Kako je ranije najavljeno, preview verzija Windows 8.1 unapređenja za korisnike Windows 8 i Windows RT operativnih sistema će biti dostupna 26. juna, tokom Build 2013 konferencije u San Francisku. Poslovni korisnici već sada na Windows blogu imaju na raspolaganju uputstva za implementaciju ovih poboljšanja.

Podsticanje razvoja modernih aplikacija

U svrhu podsticanja razvoja aplikacija, Microsoft je danas predstavio i Visual Studio 2013, alat koji je kreiran da unapredi životni ciklus aplikacija bilo lokalno ili na Cloud platformi. Preview verzija ovog alata, biće dostupna u narednih nekoliko nedelja.

Tokom konferencije, predstavljene su i nove mogućnosti za članove Microsoft mreže programera koji rade na razvoju aplikacija. Na ovaj način, njima je omogućen lakši razvoj i testiranje aplikacija na platformi Windows Azure, kao i dostupnost servisa na ovoj platformi u vrednosti do 150 američkih dolara mesečno. Više informacija je dostupno na blogu posvećenom razvoju aplikacija.

Leave a Reply