Internet · Software

Microsoft preuzeo Skype za 8,5 milijardi dolara

Američki softverski gigant Microsoft preuzeo je kompaniju Skype, koja je poznata po uslugama prenosa glasa, videa i video konferenciaj preko Interneta, za 8,5 milijardi dolara uključujući u cenu i njen dug.

Ova, dosad najveća kupovina Microsoft-a, je za njih i strateški potez jer će na taj način korisnicima ponuditi čuvenu uslugu Internet komuniciranja i napraviti veliki prodor na tržište Interneta i smartphone web komunikacija.

Microsoft bi trebalo da omogući pristup toj usluzi preko svoje igračke konzole xBox, kao i telefona koji funkcionišu pod operativnim sistemom WP7 i široke palete uređaja koji rade pod operativnim sistemom Windows.

One thought on “Microsoft preuzeo Skype za 8,5 milijardi dolara

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Davalac video-telefonskih usluga “Skajp”, odnosno “Majkrosoft” spojio je tehniku telefonije i televizije koja omogucava korisnicima da vide jedan drugog u toku njihove telefondke konverzacije. Ovu novu tehniku kao tzv. mrezu sledece generacije (posle klasicne javne komutirane telefonske mreze) trebalo bi standardizovati i prihvatiti od strane svih clanova Medjunarodne unije za telekomunikacije, narocito usvajanjem novog Pravilnika o medjunarodnim telekomunikacijama.

Leave a Reply