Software

Microsoft Security Bulletin MS08-067 – Kritično

Kompanija Microsoft redovno objavljuje sigurnosne zakrpe (Security Bulletin) koji rešavaju prijavljene slabosti otkrivene u upotrebi Servera. Slabosti mogu da dozvole udaljeno izvršenje koda ako konkretni sistem primi specijalno napisan RPC zahtev. Na Microsoft Windows 2000, Windows XP i Windows Server 2003 sistemima, hakeri bi mogli da iskoriste slabosti bez identifikacije i da aktiviraju arbirtaty kod. Postoji mogućnost da bi ranjivosti bile iskorišćene i za kreiranje malicioznog koda sa karakteristikom kompjuterskih crva. Firewall best practice i standardno podešene konfiguracije Firewall-a, mogu da pomognu u zaštiti mrežnih resursa od napada van kompanijskog okruženja.

Ove slabosti su ocenjene kao kritične za sve podržane edicije Microsoft Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 i ocenjene kao Važne za sve podržane edicije Windows Vista operativnog sistema i Windows Servera 2008. Sigurnosni update koriguje način na koji Server Service upravlja sa RPC zahtevima.

Operativni sistemMaksimum napada na sigurnostProcena ozbiljnostiBulletins zamenjen sa novim zakrpama

*Windows Server 2008 server core instalacija pod uticajem. Za više informacija pogledajte Server Core. NAPOMENA: Server Core instalacione opcije ne odnose se na sve edicije Windows Servera 2008., pogledajte Poređenje Server Core Instalacionih opcija.

Za više informacija o Microsoft Security Bulletin MS08-067 možete pronaći na Microsoft web sajtu.

Leave a Reply