Software

Milšped implementirao softver za rutiranje vozila “Infor Route planning”

Kompanija “Milšped” je implementirala softver za rutiranje vozila “Infor Route planning”. Uvođenjem tog rešenja, “Milšped” je postala prva kompanija u Srbiji čija je celokupna distributivna mreža podržana softverskim rešenjem za dinamičko rutiranje transportnih vozila, saopštila je ta kompanija.

Kao vodeća logistička kompanija u regionu, “Milšped” konstantno unapređuje svoje poslovanje, uključujući i primenu savremenih softverskih sistema.

Kako je saopšteno, implementacijom “Infor Route planning” rešenja za optimizaciju procesa distribucije, izvršena je nadogradnja već postojećeg WMS sistema za upravljanje skladišnim poslovanjem i integracija sa ERP- om kompanije “Milšped”.

– Imajući u vidu 3.200 dnevnih naloga za otpremu i više od 12.000 lokacija u Srbiji na kojima “Milšped” vrši isporuke, ovo softversko rešenje je neizostavan alat za optimalno poslovanje. Poverenje za implementaciju izabranog rešenja ukazano je renomiranoj IT kompaniji “S&T Serbia” – stoji u saopštenju.

“Infor Route planning”, kao jedno od najboljih softverskih rešenja u domenu dinamičke optimizacije distribucije, zasnovano je na vektorskim kartama Srbije, geografskim kodovima mesta isporuke i na predefinisanim algoritmima za proračunavanje optimalne trase kretanja vozila.

– Projekat je bio veoma kompleksan. Zahvaljujući profesionalnom pristupu oba tima, implementacija je završena uspešno i u planiranom roku – izjavila je Olja Lapčević S&T Serbia, vođa projekta implementacije “Infor Route planning” rešenja.

Nikola Todorović, direktor sektora skladišta i distribucije kompanije “Milšped”, izjavio je da je “Milšped” značajno poboljšava svoje poslovne procese u segmentu distribucije, kao i sveobuhvatni kvalitet usluge, zahvaljujući implementiranom rešenju za upravljanje kretanjem vozila.

– Pomenutim rešenjem, bićemo u mogućnosti da realizujemo i najkompleksnije zahteve klijenata i ujedno u značajnoj meri optimizujemo korišćenje sopstvenih resursa – izjavio Todorović.

 

Leave a Reply