Software

MK Group-a uvodi ZAGA modul kod SAP rešenja

MK Group, lider u u visoko tehnološkoj poljoprivrednoj proizvodnji najavila je na 75. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, da će ove godine investirati više od 20,5 milona evra u tehnološko unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. Sa 22.000 hektara oranica u Srbiji i 35.000 hektara obradive zemlje u Ukrajini, MK Group planira nova investiranja u Belorusiji i zemljama u regionu.

– Nakon uspešnih poslovanja na najvećoj žitnici Evrope – Ukrajini, planiramo da investiramo i u Belorusiju. Preliminarni razgovore smo objavili oko mogućih proširenja poslovanja u Kazakstan, Sudan i u Argentinu – rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.
Pomoćnik predsednika za pitanja agraga Grupe Jaroslav Stupavski novinarima na Novosadskom sajmu predstavio je planove za unapređenje poljoprivredne proizvodnje – MK Group-a uvodi sistem navodnjavanja na 1.000 hektara vredan dva miliona evra i ulaže oko 15 miliona evra u izgradnju plastenika na površini od 20 hektara. Trenutno se opremaju i voćnjaci preduzeća Agrounija u Kuli najsavremenijom protivgradnom mrežom i sistemom za navodnjavanje ’kap po kap’, a ovaj projekat je vredan 3,5 miliona evra.
– Zahvaljujući kontinuiranim investicijima, očekivani ukupni prihod od poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini je 37 miliona, a očekivani profit je 8,2 miliona evra – rekao je Stupavski.
MK Grupa kao holding kompanija u Srbiji trenutno upravlja sa ukupno 31 preduzećem, u kojima je zaposleno više od 3.000 ljudi, a tokom jesenjih radova 2007. godine i u prva četiri meseca ove godine ukupno je investirano u poljoprivredu devet miliona evra.
U toku je licenciranje ZAGA modula kod SAP-a kao best practice rešenja za oblast poljoprivrede, čime će preduzeće MK IT Business Solutions biti svetski pionir u ovoj oblasti. Dodatno, MK IT Business Solutions je jedini silver partner SAP West Balkans – naveo je Darko Milačić, izvršni direktor za finansije MK Group.

Leave a Reply