Software

Rešenje za mobilnu autentifikaciju kompanije Asseco SEE kompatibilno sa MasterCard-ovim standardima

Asseco SEE proširuje podršku za MasterCard Chip Authentication Program na mobilne telefone

Kompanija Asseco SEE, članica grupacije Asseco South Eastern Europe, objavila je danas da njeno rešenje ASEBA SxS za obavljanje bankarskih transakcija on-line i na daljinu, od sada nudi mogućnost autentifikacije putem mobilnih telefona. Razvijeno u saradnji sa MasterCard-om, rešenje genariše sigurnosni token, koji je u skaldu sa MasterCard-ovim specifikacijama CAP (Chip Authentication Program) i AA4C (Advanced Authentication for Chip), i može primati CAP tokene poslate putem SMS (Short Message System) poruka. Lozinke dobijene putem CAP tokena klijenti banaka koriste za autentifikaciju kod on-line transakcija i interakcija, te transakcija i interakcija putem mobilnih ili fiksnih telefona.

Asseco SEE i MasterCard već dugi niz godina sarađuju u segmentu rešenja za autentifikaciju baziranima na CAP standardima, koja su namenjena finansijskoj industriji. Mnoge banke su već osetile benefite te saradnje kao direktni klijenti Asseco-a ili kao korisnici MasterCard-ove usluge SecureCode autentifikacija za koju podršku, kroz svoj SxS server, nudi i Asseco SEE. ASEBA SxS rešenje zadovoljava visoke kriterije koje MasterCard postavlja pred pružaoce usluga, kako bi usluga koja se nudi kranjim korisnicima bila maksimalno pouzdana i sigurna.
CAP token može biti generisan na pametnim telefonima, iPhone-u i telefonima sa podrškom za Java tehnologiju. SMS rešenje će raditi na svakom mobilnom telefonu (CAP token generiše centralni server). ASEBA SxS nudi podršku za nekoliko različitih metoda autentifikacije: jednokratna lozinka (One Time Password), upit/odgovor (Challenge/Response), potpis sažetka poruke (Message Authentication Code), potpis više podataka (Multiple Data Signature) i potpis podataka iz transakcije (Transaction Data Signature). Za kranjeg korisnika, ASEBA SxS nudi korisnički interfejs koji je jednostavan za upotrebu, koji predstavlja ugodno iskustvo i podstiče korisnike da ponovo koriste uslugu.

Leave a Reply