Software

Mozilla predstavila prvu verziju Firefoxa 3.6

“Mozilla” je krajem prošle nedelje predstavila prvu verziju veb čitača “Firefoxa 3.6”, koja prema rečima predstavnika kompanije predstavlja prelazno rešenje do pojavljivanja znatno naprednije verzije čitača.

Nova verzija “Firefox”-a nosi radno ime “Namoroka” (naziv nacionalnog parka na Madagaskaru) i treba da „popuni prostor„ do pojavljivanja “Firefoxa 3.7”, koji će sadržati znatno veća unapređenja. Konačna verzija “Firefoxa 3.6” će se pojaviti u novembru ove godine, dok bi “Firefox 3.7” prema planovima trebalo da se pojavi tokom 2010. godine.

Najznačajnije promene u “Firefoxu 3.6” odnose se na unapređenja “JavaScript mašine TraceMonkey” i ubrzanje pokretanja čitača.

Prema najavama iz “Mozille”, prva probna verzija “Firefoxa 3.6” pojaviće se početkom septembra, druga krajem istog meseca, dok će verzija “kandidat za objavljivanje” (Release Candidate, RC) biti predstavljena u drugoj polovini oktobra.

Verzije “Firefoxa 3.6 Aplha 1”,za “Windows”, “Mac” i “Linux”, mogu se preuzeti sa Web lokacije “Mozillinog” razvojnog centra.

Leave a Reply