Software

MS Office 2010 na srpskom jeziku – ćirilici i latinici

Od 20.oktobra 2010, Micorsoft program Office 2010 dostupan je i srpskom jeziku i to na oba pisma- latinici i ćirilici. Samo pet meseci nakon zvaničnog lansiranja programa širom sveta,  lokalizovana verzija naći će se na tržištu Srbije.

„Cilj kompanije Microsoft  bio je da napravimo  proizvod koji će preduzećima i organizacijama  doneti  uštede, omogućiti im da budu inovativna i da rastu. Sada smo uklonili i poslednju prepreku za domaće kornisnike koji, zbog nepoznavanja engleskog jezika, nisu mogli da iskoriste sve potencijale programa Office 2010“ izjavila je Danijela Zečević, menadžer grupe za Office proizvode u Microsoft-u Srbija.

Office 2010 se lako se koristi, bogat je novim alatkama uz pomoć za povećanje produktivnosti preduzeća. Office 2010 grupa proizvoda sadrži i Web aplikacije, pomoću kojih se dokumentima može pristupiti i preko Interneta i omogućiti istovremeni rad više ljudi na njima.

Njavažnije prednosti programa Office 2010 su:

    • Povezivanje i saradnja sa opcijama za istovremeni rad u programima Microsoft Word, PowerPoint i OneNote; napredno upravljanje e-poštom i mogućnosti vođenja kalendara u programu Outlook; tu je, dodatno, novi Outlook Social Connector koji donosi istoriju komunikacije i uvođenje društvenog umrežavanja direktno u Outlook.
    • Oživljavanje ideja pomoću uređivanja videa, teksta i slike, novih mogućnosti emitovanja slajdova u programu PowerPoint, automatskog pregleda u programu Word, lakog pripremanja dokumenata kroz novi Microsoft Office Backstage prikaz i nove iskričave linije (Sparklines) u programu Excel za precizno određivanje trenda i vizualizacije podataka.
    • Brzi pristup podacima i donošenje odluka u realnom vremenu pomoću mogućnosti poslovnog obaveštavanja u poznatim Office aplikacijama koje transformišu svakodnevne poslovne podatke u veoma vredne informacije.

Leave a Reply